°C 11

Mazalović: Dvoboj s Dinamom bit će nam odlična provjera prije Poljuda

28.05.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera marljivo se pripremaju za nastavak nogometne sezone u Hrvatskoj i veliki izazov koji ih očekuje, pokušati sačuvati prvoligaški status.

Pod vodstvom Tomislava Ivkovića Žuti su već odradili dvije provjere, kod Rijeke su poraženi 4:1, no, kod Slaven Belupa u Koprivnici odigrali su bez pobjednika (1:1) te su prikazali puno bolju igru.

No, u oba susreta jedine golove Inter je zabio s bijele točke, precizni su bili Conev i Zamouri.

Posljednju provjeru zaprešićki klub imat će u petak 29. svibnja kod zagrebačkog Dinama.

"U Rijeci je bilo teško, nizali smo pogreške i primili četiri gola. No, već u Koprivnici izgledali smo znatno ozbiljnije, gubili pa izjednačili, izgledalo je to solidno, naročito u obrani. Bitno je da kao momčad rastemo i ostvarujemo napredak. Pred nama je još mnogo rada, stanka je bila duga, a i stranci su nam se kasnije priključili treninzima," najavio je Tomislav Mazalović pa dodao:

"Bit će nam to odlična provjera pred odlazak na Poljud. Nadam se da ćemo Dinamu dobro parirati i napraviti pravu uvertiru za nastavak prvenstva. Znamo u koliko smo ozbiljnoj situaciji na tablici, ali ako svi u klubu i oko kluba daju maksimum, uvjeren sam u ostanak u prvoligaškom društvu. Težak je to zadatak, nije nam ni raspored lagan, ali sami smo se doveli u nezavidnu situaciji i sami iz nje moramo pronaći put."

Inter je na ljestvici trenutno na pretposljednjem mjestu sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i zadnji Varaždin. Istra 1961 u 'sigurnoj zoni' ima dva boda prednosti.

Prvi dvoboj, od deset preostalih prvoligaških kola, Ivkovićevu momčad očekuje na splitskom Poljudu kod Hajduka, u petak 5. lipnja.