°C 9

[VIDEO] Vrijedan bod u Osijeku

13.03.2022.

Damir Žbulj

Nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem i prekidu crnog niza nogometaši Gorice su pod vodstvom Samira Toplaka zasluženo osvojili vrijedan bod protiv ekipe koja pretendira na titulu prvaka Hrvatske.

Fantastično je bilo prvo poluvrijeme u Gradskom vrtu, prilike su imali i domaći, ali i gosti pa je nevjerojatno kako nije bilo promjene početnog rezultata.

Navijači Gorice mogu žaliti za stativom Babeca, nekoliko sjajnih udaraca Atiemwena, dobrim pokušajem glavom Mitrovića, ali opasno je bilo i pred gostujućim vratima pa je podjela bodova ipak najrealniji ishod.

U nastavku su se događanja na travnjaku malo primirila, a u nekoliko navrata se ponovno istaknuo sjajni vratar Dominik Kotarski, mladi hrvatski reprezentativac, koji je u konačnici najzaslužniji što je gorička mreža ostala netaknuta i što je završilo 0:0.

Ipak, najvažnije je kako je turopoljski prvoligaš većinu vremena bio ravnopravan suparnik, u potpunosti konkurentan momčadi Nenada Bjelice, koja se bori za naslov prvaka i to je vrjednije od osvojenog boda.

Bilo je zanimljivo vidjeti Kristijana Lovrića u dresu Osijeka protiv svog bivšeg kluba, ali niti on nije uspio zabiti. Imao je dvije fantastične prilike u prvom poluvremenu, a u oba navrata je lopta otišla 'milimetarski' pokraj okvira goričkog gola.

Vidljiv je pomak u odnosu na razdoblje dok je trener bio Krunoslav Rendulić i nadamo se kako će Gorica u završnici sezone biti još bolja.

Prije reprezentativne pauze Gorica će u subotu, 19. ožujka od 15 sati, ugostiti Rijeku, koja se isto bori za trofej prvaka.