°C 12

Kraj crnog niza: Napokon se pjevala pobjednička pjesma u goričkoj svlačionici

25.02.2024.

Damir Žbulj

Napokon! Nakon osam utakmica bez slavlja i šest uzastopnih poraza nogometaši Gorice uspjeli su nekog pobijediti! Na Gradski stadion stigao je Slaven Belupo, ekipa koja je protiv turopoljskog prvoligaša posljednjih pet međusobnih dvoboja remizirala, no, ovaj put su Farmaceuti ostali bez ijednog boda.

Junak minimalne 1:0 pobjede bio je Tim Matavž, koji je nakon sjajnog ubačaja iz kuta Pršira i povratne lopte Krizmanića, majstorski reagirao u kaznenom prostoru i hladnokrvno poentirao, nekih pola sata prije kraja susreta, Upravo je Pršir sjajnim dalekometnim udarcem i izborio korner iz kojeg je pao gol, ali su minutu ranije i gosti imali veliku priliku za vodstvo i da su tada zabili tko zna u kojem smjeru bi krenula ova utakmica. 

Napokon se i u goričkoj svlačionici orila slavljenička pjesma [VIDEO], prvi puta nakon kraja studenog prošle godine i domaćeg dvoboja s Rudešom.

Jeličić je ponovno iznenadio s početnom postavom, jer je u prvih 11 stavio Lazarova, uz Pršira i Mrzljaka u veznoj liniji te Rukavinu, uz Mitrovića i Matavža, u napadu. 

Gosti su prvi bili u opasnoj situaciji, nakon što je Murić driblingom 'slomio' Štigleca, ali je njegov pokušaj ipak bio blokiran. Gorica je odgovorila pokušajem Mitrovića, ali nakon zaleđa. Mitrović je bio u šansi i nekoliko minuta kasnije, kad je kao najniži u suparničkom šesnaestercu uspio glavom pucati tek malo iznad grede. Mogao se u otvaranju dvoboja proslaviti i Rukavina, ali nije se dobro snašao i Agbekpornu ga je uspio zaustaviti.

Zaprijetili su onda opet i Farmaceuti, a iskazao se i Banić, vrhunskom paradom na 'bombu' Mioča.

Na startu drugo dijela ušao je Jurić, umjesto Rukavine, ali bez puno promjene u samoj igri domaće momčadi. Srećom, trenutak inspiracije Pršira, Krizmanića i Matavža presudio je ovaj okršaj.

Nakon primljenog gola momčad Roya Ferenčine je zagospodarila travnjakom, prijetili su Štrkalj i Šuto, ali domaći su se svjesno povukli i do kraja su uspješno uspjeli sačuvati svoju mrežu. Jeličić je umjesto Lazarova ubacio Soldu, u završnici je uveo i braniča Leša kako bi dodatno zatvorio utakmicu, dok su Kapulica i Sagna u sudačkoj nadoknadi dobili priliku i na terenu proslaviti ovu važnu pobjedu...

Gorica je trenutno na šestoj poziciji ljestvice s 30 osvojenih bodova, koliko ima i Lokomotiva, a sada tri više od Koprivničanaca i tek pet manje od četvrtog Osijeka i pozicije koja iduće sezone izgledno vodi u Europu.

Jeličićeva momčad sada u srijedu mora na Maksimir kod Dinama, u četvrtfinalu Kupa, dok će u idućem prvenstvenom kolu, idućeg ponedjeljka, gostovati upravo kod fenjeraša Rudeša, što će biti lijepa prilika za još jedna pozitivan rezultat.