°C 12

Peti poraz u nizu turopoljskog prvoligaša: Neobjašnjivo mi je sve to...

19.02.2022.

Damir Žbulj

Umjesto prekida crnog niza nogometaši Gorice upisali su protiv Slaven Belupa i peti poraz u nizu, a u turopoljskom prvoligašu upaljen je alarm za uzbunu...

Era nakon odlaska Kristijana Lovrića započela je katastrofalno, a Farmaceuti su to maksimalno iskoristili te na kraju i uvjerljivo slavili!

U početnoj postavi Gorice odmah je zaigrao i Iyayi Atiemwen, no, jednostavno domaći nogometaši nisu pronašli put do protivničke mreže.

Sve je krenulo nizbrdo već u otvaranju dvoboja, a gosti su u prvih deset minuta došli do dva pogotka prednosti i već tada usmjerili utakmicu na svoj mlin.

Već u drugoj minuti Caimacov je dalekometnim udarcem svladao Kotarskog, a nedugo zatim je i mladi Lovro Zvonarek iskoristio gužvu u goričkom kaznenom prostoru za povećanje prednosti.

Goričani su nakon toga preuzeli kontrolu nad susretom, no, konkretnije prilike imali su Koprivničanci.

Sve je bilo odlučeno poslije deset minuta igre u nastavku.

Jovičić je skrivio kazneni udarac, zaradio isključenje, možda i prestrogo, a bivši igrač Gorice Mario Marina bio je siguran realizator s bijele točke, za konačnih 0:3.

Neugodan poraz, peti u nizu, sigurno je i uzdrmao poziciju Krunoslava Rendulića i pitanje je koliko će predsjednik Črnko imati strpljenja i hoće li uskoro doći do trenerske smjene.

Goričani su pod Rendulićevim vodstvom jesenski dio sezone zaključili gubitkom bodova od Šibenika, a nakon zimskih 'priprema' upisani su porazi u Puli, od Hajduka i Dinama, a  posebno je bolan od Slaven Belupa, koji se doslovno prošetao Velikom Goricom.

"Kad dobijete u otvaranju odmah gol pa onda još jedan, onda sve pada u vodu. Uvuče se nervoza i onda na kraju ništa ne ide kako ste zamislili," osvrnuo se strateg Gorice na utakmicu s Koprivničancima.

Nije se Rendulić izvlačio na nedostatak sreće...

"Sreću treba zaslužiti..."

"Neobjašnjivo je da u prošlom kolu odigramo jako dobro protiv Dinama, da na treninzima dobro radimo i onda kad dođe utakmica da to izgleda kao da je na terenu deset ili 15 drugih igrača. Pomalo mi je to nejasno," zagonetno je naglasio Rendulić nakon rezultatskog debakla od Koprivničanaca pa zaključio:

"Treba resetirati glave, možda je rješenje da se ne vidimo koji dan. Dao sam igračima dva dana slobodno pa ćemo vidjeti poslije..."

U idućem kolu Gorica gostuje kod Lokomotive.