°C 16

Inter namučio Osijek, sreća okrenula leđa Žutima

21.06.2020.

Damir Žbulj

Inter još uvijek nije odustao od borbe za prvoligaški spas, što je Ivkovićeva ekipa demonstrirala u domaćem dvoboj s favoriziranim Osijekom.

Imali su Žuti svoje prilike u prvom dijelu, Marasović u otvaranju dvoboja, kao i Komnen Andrić poslije pola sata igre, ali mreža se nije tresla.

Osječani su bili bolja momčad, diktirali su ritam dvoboja, bili konkretniji, ali su to kapitalizirali tek jednim pogotkom, onim odlučujućim Mirka Marića, 20-ak minuta prije kraja susreta. Najbolji strijelac HT Prve lige je pucao, Vego je pokušao blokirati, ali je skrenuo loptu preko nemoćnog Matkovića.

U nastavku su svoje prigode propustili i Andrić i Mamut, koji je pogodio i okvir gostujućeg gola. Sreća je u ovom trenutku napustila Inter, koji u idućem kolu u četvrtak gostuje u Varaždinu. Bit će to ključni okršaj u borbi za prvoligaški opstanak. Varaždinci su na svom travnjaku napunili mrežu Istre 1961 i sad su 'fenjerašu' iz Zaprešića pobjegli na ogromnih sedam bodova viška, dok Puljani na pretposljednjem mjestu, koje vodi u dodatne kvalifikacije, imaju pet bodova prednosti.

Trener Ivković ni za ovu utakmicu nije mogao računati na Serderova i Coneva, u početnoj postavi bili su Matković, Van Bruggen, Soldo, Vego, Rom, Bosec, Marasović, Mlinar, Postonjski, Mamut i Andrić. Mazalović, Benčić i Zamouri ušli su u posljednjih pola sata, dok su na klupi ostali Hadžikić, Barić, Mitrović, Mazalović, Benčić, Bilobrk, Plehan i Grgić.