°C 22

Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji

17.05.2023.

Ivana Ćurić

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organizirali su Festival igranja za djecu i roditelje između 12. i 14. svibnja 2023. godine u šest gradova diljem Hrvatske uz potporu inicijative The Human Safety Net te brojnih volontera među kojima i više od 20 djelatnika Generali osiguranja d.d.

Društva Naša Djeca u Ravnoj Gori, Varaždinu te Zaboku, Dječji vrtić Marjan u Splitu, Dječji vrtić Velika Gorica i Dječji vrtić Petrinjčica u Petrinji pripremili su pregršt igara za djecu i roditelje, uoči Međunarodnog dana obitelji, 12. i 13. svibnja 2023.

Društva Naša Djeca u Požegi i Svetom Ivanu Zelini zbog kiše događaj su odgodili za vikend 19.-21. svibanj 2023.

Cilj Festivala bio je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom.

Više od 400 roditelja i djece uključilo se u neku od zajedničkih igara, a najviše interesa privukle su igre „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka“, „Hoki-poki“, glazbene stolice te brojne zajedničke kreativne i likovne aktivnosti. Roditelji su se spremno uključili u igru s djecom osvještavajući pri tome važnost zajedničke igre za produbljivanje odnosa s djetetom.

-Bilo je predivno, napokon nakon toliko izolacije, toliko odvojenosti i razmaka koje nam je epidemija donijela, napokon smo ponovno osjetili povezanost, duh zajednice, veselje, kao i smijeh malih i velikih. Napokon je sve živnulo, igre su bile predivno osmišljene, zaista smo se i mi kao roditelji odlično zabavili, a za djecu da i ne govorim, Iris je oduševljena svime. Veliko hvala svima na organizaciji i trudu. Nadamo se čim većem broju ovakvih događaja i rado ćemo pomoći u svemu-kazala je jedna mama koja se pridružila ovom danu.

Galerija slika

Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji Festival igranja: Zajedničkom igrom roditelja i djece obilježen Međunarodni dan obitelji