°C 7

Uspješno zaključena prva sezona Turopoljske lige trail trčanja

19.02.2024.

Damir Žbulj

Uspješno je zaključena prva sezona Turopoljske lige trail trčanja, koja bi prema porukama iz Maraton kluba Velika Gorica trebala postati tradicionalno natjecanje, ali i druženje svih zaljubljenika u prirodu i trčanje u ovim zimskim mjesecima.

Izletište Ključić Brdo okupilo je gotovo 100 trkača tijekom sedam kola, a pobjedničke pehare zaslužili su Bruno Škrinjarić, Kristina Terzić, Danijel Dikšić i Vedrana Janjić.

"Bila je to zimska liga, ali bez pravih zimsko-snježnih uvjeta, iako je bilo nekoliko ledenih kola. Krenuli smo u studenom prošle godine i Liga je poslužila kao dobra zimska trening baza za predstojeće nastupe u cestovnim i trail utrkama širom Hrvatske, kako za članove Maraton kluba Velika Gorica tako i za trkače iz drugih klubova koji su povremeno dolazili na Ključić brdo. Jedan od njih bio je i višestruki prvak Hrvatske Nikola Špoljar iz AK Zabor/Army Running Team, koji je u petom kolu pobijedio na dugoj stazi i postavio rekord staze 32 minute i 35 sekundi. Peto kolo bilo je najmasovnije, sa 47 natjecatelja na dvije staze. Finalno kolo je sa 40 natjecatelja bilo drugo najposjećenije," poručio je Marijan Malčević iz organizacije.

U posljednjem su kolu pobjede odnijeli Jasna Mikulić i Vedrana Janjić u ženskoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi te Bruno Škrinjarić i Marijan Malčević u muškoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi.

Bruno i Vedrana su i među pobjednicima lige, dok su Jasna i Marijan ovaj put ostali bez pehara. Jasna je zbog ozljede propustila tri utrke, a na preostale četiri utrke je pobijedila i na kraju zauzela četvrto mjesto u poretku lige za žene na dugoj stazi. Marijan je pak bio zauzet organizacijskim poslovima, a natjecao se samo na posljednjem kolu i pobijedio.

Na dugoj stazi je nastupio 31 trkač, a uz pobjednika Škrinjarića drugo mjesto je osvojio Martin Marčec, treći je bio Jan Marić, četvrti Slavko Parlov, a peti Josip Martinović. Kod djevojaka je, uz slavljenicu Kristinu Terzić, drugo mjesto osvojila Marina Mihić, treća je bila Edita Grgić, četvrta Jasna Mikulić, peta je bila Željka Kaurić...

Na kratkoj stazi sudjelovala su 24 trkača i 20 trkačica. Kod djevojaka je prva bila Vedrana Janjić, druga Ivana Novak, treća Martina Matezović Biškup, četvrta Kristina Hižar, a peta Iva Tisanić Vilček. Kod trkača je slavio Danijel Dikšić, drugi je bio Želimir Delač, treći Danijel Moharić, četvrti Zvonimir Bradić, a peti Dario Gustetić.

"Izdvajamo i pohvaljujemo osam trkača i trkačica koji su nastupili na svih sedam kola, a to su bili Kristina Terzić, Vedrana Janjić, Ivana Novak, Jan Marić, Josip Martinović, Slavko Parlov, Zvonimir Bradić i Želimir Delač. Za kraj prve sezone lige zahvaljujemo majstoru Zvonku i tvrtki AlCu Metali za izradu i doniranje tabli kojima smo označili stazu, a također veliko hvala Marineli i Izletištu Ključić brdo, koji postaju naši dugoročni partneri za buduće trkačke projekte. Jedan od njih, znate već, a to je 1. Turopoljska trail utrka Ključić Brdo, koja će se održati 1. rujna," poručio je Malčević.

Turopoljska lige trail trčanja - REZULTATI