°C 15

Nova lokacija Turopoljske lige trčanja

14.08.2023.

Damir Žbulj

Izuzetno popularna Turopoljska liga trčanja, u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica, održat će se u svom jesenskom dijelu nadmetanja na novoj lokaciji.

Zbog zauzetosti piste ZTC-a, tradicionalnog mjesta održavanja lige, dio proljetnog ciklusa je, osim na pisti, održan na goričkoj obilaznici od 'Jožekove košare' na ulazu u Veliku Goricu od sisačke strane pa do raskrižja za Gradsku sportsku dvoranu.

"Za jesenski ciklus odabrana je nova lokacija, dvjestotinjak metara dalje po obilaznici prema Kurilovcu i autocesti. Startno-ciljni prostor je na početku nove biciklističko-pješačke staze, uz prodavaonicu građevinskog materijala. Ima dovoljno mjesta za parkiranje, a ulaz automobilima moguć je samo s istočnog kolnika obilaznice, od Kurilovca. Doći i parkirati se može i s druge strane, kod sajmišta ili rasadnika, pa se onda može cesta prijeći pješice," javio nam je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Klub je još 2002. godine pokrenuo 'Kros ligu Velike Gorice', u cilju propagiranja atletskog sporta u našem turopoljskom kraju. Od 2018. godine održava se pod nazivom Turopoljska liga trčanja, u proljetnom i jesenskom ciklusu.

"Za mlađe od 18 godina nema kotizacija, dok stariji od 18 godina plaćaju donaciju u iznosu tri eura. Ukoliko se odmah uplati donacija za cijeli jesenski dio, dobije se jedno kolo 'gratis'," dodao je Škrinjarić.

I proljetni i jesenski dio Turopoljske lige trčanja sastoji se od deset kola, od kojih je šest potrebno za ukupni plasman.

Trči se tradicionalno utorkom, jesenski dio počinje 22. kolovoza, s početkom od 19 sati zbog vrućina. I naredna tri kola trčat će se u istom terminu, dok će se od petog kola, koje je na rasporedu 19. rujna, trčati od 18 sati.

"Potrebno je doći barem pola sata ranije zbog registracije i zagrijavanja, a nakon svakog kola osigurana je okrjepa i grickalice," naglasio je Škrinjarić.

Trči se u obje konkurencije, 'dječja staza' je duljine pola kilometra, 'kratka staza' je četiri kilometra, a 'duga staza' je osam kilometara. Na kraju će svi pobjednici dobiti pehare.