°C 15

Zelina: Provedite noć u šatoru

28.08.2018.

Vana Pocrnjić

Druga Zelinska šatorijada održat će se od 31. kolovoza do 2. rujna u parku zelinskog ŠRC-a, a ovoj manifestaciji cilj je opuštanje, zabava te druženje s ljudima u pozitivnoj atmosferi. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do četvrtka, 30. kolovoza požurite s prijavama jer se lista brzo popunjava, a šatorska mjesta su ograničena, te je potrebno donijeti vlastiti šator ili opremu za kampiranje.


Postavite svoj šator, organizirajte "dom" u prirodi, povedite djecu (djeca mlađa od 18 godina moraju doći u pratnji roditelja) i pružite im ne zaboravan boravak u prirodi prije početka školske godine. U sklopu manifestacije organizirat ćemo odbojku na pijesku, igru graničara i druge zabavne igre.

Što se tiče hrane potrebnu ju je donijeti sa sobom, ali pazite da to bude hrana koja je prilagođena za boravak u prirodu, neka to bude konzervirana hrana, voće, povrće i lako probavljiva hrana. Za ručak i večeru organiziran je roštilj, ali organizatori naglašavaju da sudionici ne zaborave ponijeti sa sobom meso, povrće, začine...

Manifestacija počinje u petak, 31. kolovoza od 16 sati kada će se postavljati šator, idućeg dana, 1. rujna organizirat će se natjecanje za najboljeg roštilj majstora u kategoriji najbolja kobasica. U nedjelju, 2. rujna organiziran je ručak za sve sudionike.

- Što se tiče opreme za kampiranje najbolje bi bilo ponijeti sa sobom šator,vreću za spavanje (za udobnije spavanje poželjan je madrac na napuhavanje ispod vreće), pribor za higijenu, baterijska svjetiljka, voda, čekić za zabijanje klinova, fotoaparat za bilježenje lijepih trenutaka, društvene igre, karte, rezervna odjeća-kazali su organizatori 2. Zelinske šatorijade.

Svi zainteresirani mogu se detaljnije informirati i obavezno prijaviti organizatoru Turističkoj zajednici grada Svetog Ivana Zeline na mail tzg@zelina.hr ili telefonom 01/2061 808.