°C 15

Tvrtka iz Zeline prevarila tvrtku iz Svete Nedelje i oštetila je za 115 000 kuna

29.01.2021.

Maja Peranić

Tvrtka iz Svete Nedelje obavila je dogovorene poslove dostave i distribucije različite robe za tvrtku iz Svetog Ivana Zeline, no do plaćanja te usluge nikada nije došlo. Svetonedjeljska je tvrtka tom poslovnom prijevarom oštećena za 115 000 kuna. Iz policije su izvijestili da je protiv odgovorne osobe, 35-godišnjaka, iz zelinske tvrtke podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Prijevara u gospodarskom poslovanju".

-Sumnja se da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi krajem prosinca 2018. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Svetog Ivana Zeline, dogovorio poslovnu suradnju s odgovornom osobom trgovačkog društva iz Svete Nedelje, nakon čega je oštećeno trgovačko društvo iz Svete Nedelje za njegovo trgovačko društvo obavilo usluge dostave i distribucije različite robe. Uslugu dostave i distribucije naručitelj istekom valute plaćanja od 30 dana nije platio dok bjanko zadužnica koju je osumnjičeni dostavio oštećenom trgovačkom društvu nije naplaćena budući da na žiro računu trgovačkog društva iz Svetog Ivana Zeline nije bilo novčanih sredstava-izvijestili su iz PUZ-a.

Materijalna šteta iznosi oko 155.000 kuna.

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.