°C -3

Obećao urediti balkon kuće u Zelini, uzeo novac, a od radova ništa!

15.01.2021.

Maja Peranić

Zbog dogovorenih radova koje nije niti započeo, a za koje je uzeo predujam, 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo prijevare te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Slučaj se, izvijestila je policija dogodio u Svetom Ivanu Zelini, gdje je za 1900 kuna oštećena vlasnica kuće čiji je balkon i kolne ograde osumnjičeni obećao preurediti. Posao je dogovoren, no ostao je neobavljen.

-Sumnja se da je 40-godišnjak sredinom lipnja 2020. godine, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, s oštećenom usmeno dogovorio da će obaviti poslove preuređenja balkonske i kolne ograde njene obiteljske kuće u Svetom Ivanu Zelini. Na njegovo traženje, ne sumnjajući da će posao uredno obaviti, oštećena mu je tada u gotovini isplatila predujam od 1.900 kuna, međutim, do današnjeg dana radove nije započeo niti je oštećenoj, na njeno višestruko traženje, vratio novac-izvijestila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.