°C 28

Lokal u Zaprešiću radio unatoč zabranama stožera! Policija ga zatvorila, vlasniku uručen prekršajni nalog!

11.03.2021.

Maja Peranić

Ugostiteljski objekt u Zaprešiću radio je unatoč zabrani Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zbog čega je vlasniku uručen prekršajni nalog. Policija je u objekt ušla jučer oko 20 sati te ga zatvorila.

Policija je, naime, u suradnji s Državnim inspektoratom te Područnim uredom civilne zaštite utvrdila da ugostiteljski objekt u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću radi te da se gosti poslužuju u zatvorenom objektu. U radu su zatečena dva konobara kako poslužuju devet gostiju, a prisutan je bio i 51-godišnji vlasnik.

-Jučer, 10. ožujka oko 20.15 sati na području Zaprešića u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, policijski su službenici u suradnji s Državnim inspektoratom te Područnim uredom civilne zaštite Zagreb, utvrdili da ugostiteljski objekt posluje to jest da se u zatvorenom prostoru objekta nalazi devet gostiju koje su posluživala pićima dva konobara, a sve to protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u istom prostoru se u to vrijeme nalazio i 51-godišnji vlasnik objekta kojem je uručen prekršajni nalog-izvijestila je policija.

Ugostiteljski objekt je zatvoren, te slijedi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisanog u članku 180. Kaznenog zakona.