°C 23

Mlade učili o kulturi ponašanja u prometu

18.05.2017.

Igor

Osamnaest osnovnih škola s prostora županije uključeno je u preventivni Program prometne kulture za najmlađe koji za cilj ima edukaciju djece o sigurnosti u cestovnom prometu. Program koji je prije 25 godina krenuo iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja sastoji se od multimedijalnog, interaktivnog predavanja te upravljanja vozilom posebno koncipiranim za djecu školskog uzrasta na prometnom poligonu. 

Jedna od škola koja je uključena u ovaj program je i Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini gdje je edukacija najmlađih učenika održana jučer. Šareni poligon bio je mjesto na kojem su učenici s uspjehom prošli kroz sve situacije koje ih očekuju u prometu.

Nakon uspješno položenog programa svim učenicima su simbolično podijeljene vozačke dozvole kao sjećanje na ovaj dan koji će im zasigurno ostati u lijepom i dragom sjećanju.

Galerija slika

Mlade učili o kulturi ponašanja u prometu Mlade učili o kulturi ponašanja u prometu Mlade učili o kulturi ponašanja u prometu Mlade učili o kulturi ponašanja u prometu