°C 15

Jumicar: Školarci učili o prometnim pravilima

24.10.2018.

Redakcija

Osnovna škola Ljubo Babić u Jastrebarskom danas je sudjelovala u preventivnoj akciji "Program prometne kulture za najmlađe"odnosno edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda osnovnih škola. Program je Hrvatska inačica preventivnog koncepta koji je potekao iz Finske prije više od 25 godina i provodi se u većini europskih zemalja.

PŠ Cvetković, PŠ Čeglje, PŠ Desinec, PŠ Domagović, PŠ Petrovina, PŠ Plešivica, PŠ Sveta Jana i PŠ Volavje imali su prilike proći nekoliko korisnih radionica i edukacija u izvedbi Jumicar Hrvatske koji su djeci održali predavanja i prometni poligon ,GDCK Jastrebarsko za djecu je imalo malu školu prve pomoći, a DVD Jastrebarsko pokazali su protupožarnu zaštitu i prevenciju od požara.

Mališani su kao i inače bili oduševljeni praktičnim dijelom programa.

Djelatnice GDCK Jastrebarsko predvođene ravnateljicom gđom. Dunjom Vlašić i gđom Mihaelom Čeh održale su kratku obuku prve pomoći za naše najmlađe. Ekipa Crvenog križa uspjela je predočiti učenicima kako izgledaju ozljede i kako ih sanirati. U edukaciji su im pomagali i brojni volonteri GDCK Jastrebarsko.

Provedbu vatrogasnih preventivnih aktivnosti ispred DVD Jastrebarsko najmlađe su upoznali s djelatnošću vatrogasaca, polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo.-Zahvaljujemo svim službama na sudjelovanju i pripremljenim aktivnostima za učenike OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko, a sve polaznike programa još jednom upozoravamo na oprez u prometu i svakodnevnom životu- kazali su organizatori.


Galerija slika

Jumicar: Školarci učili o prometnim pravilima Jumicar: Školarci učili o prometnim pravilima Jumicar: Školarci učili o prometnim pravilima Jumicar: Školarci učili o prometnim pravilima