°C 23

7. Diverzije u Zelini moći će se pratiti i online!

01.07.2020.

Maja Peranić

-Ovogodišnji program prikazujemo istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na našoj službenoj mrežnoj stranici. Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom učilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima – istaknuli su organizatori Diversions International Short Film Festivala koji se već sedmi puta održava u Svetom Ivanu Zelini.
 
Sedme Diverzije održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Zahvaljujući selektoricama Martini Biljan i Isabeli Falcao Vaz, ovogodišnji natjecateljski program broji četrdeset i četiri kratkometražna filma međunarodne produkcije, a festival otvara projekcija sedam hrvatskih kratkometražnih filmova. Žiri čine mladi autori Dora Suštić, Marin Ante i Svebor Mihael Jelić.

-Prvi dan festivala zaključujemo Večernjim filmskim razgovorom o Autorskom angažmanu na filmu u 2020.-ima. Autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj  Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, dok će razgovor moderirati Boško Picula. U suradnji s Veleučilištem VERN', razgovor će se ujedno snimati i izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu – najavljuju organizatori.

Portugalski dokumentarni filmovi

Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona. Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom će se moći razgovarati s autorima u Portugalu. Također, u programu Kino Karantena prikazat će se 14 filmova Kinokluba Zagreb i Blanka, nastale u samoizolaciji tijekom globalne pandemije. Notu za kraj 7. Diverzija odsvirat će Robostrop & The CEO.

On-line filmski program bit će dostupan u cijeloj Hrvatskoj i to na stranici: www.disff.com. Ulaz na Diverzije je slobodan.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj.

Galerija slika

7. Diverzije u Zelini moći će se pratiti i online!