°C 29

Plenković: SDP nema snage izaći sam na megdan protiv HDZ-a

27.06.2020.

Ivana Ćurić

Kandidate s HDZ-ove liste za VI.izbornu jedinicu u petak navečer predstavio je i sam premjer Andrej Plenković u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

Predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dočekao je Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Krešimir Ačkar koji su također na listi broj 13, zatim sami nositelj liste, aktualni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te svi preostali kandidati HDZ-a za VI. Izbornu jedinicu: Marijana Petir, (nezavisna), Krunoslav Katičić, Ivan Celjak, Dražen Bošnjaković, Tugomir Majdak, Mario Župan, Željka Josić, Mato Čičak, Marin Piletić, Magdalena Komes i Miro Kovač.

-Ponosan sam što predvodim listu mladosti i iskustva, svi oni su se dokazali u svom poslu, mislim da je teško naći listu koja može konkurirati ovoj u VI. Izbornoj jedinici, i siguran sam da vi to prepoznajete i da će to prepoznati većina birača u Velikoj Gorici i Sisačko-moslavačkoj županiji-poručio je Davor Božinović, nositelj HDZ-ove liste koji se prvi obratio okupljenima.Pred mikrofon je potom stao i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić .

-Realnost hrvatske je teška situacija, ali 
situacija koja ima budućnost i optimizam,koja vam nudi sigurnost, dotaknite u razgovoru, dotaknite riječima i spoznajte tko su ljudi u ovoj izbornoj jedinici na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koji i mladima i starima može ponuditi i život i budućnost. Pozivam vas da nam date povjerenje, kao i u nekoliko mandata do sada,mi ćemo vam ga vratiti i kroz našu politiku i naš program bit ćete ponosni građani Republike Hrvatske-poručio je Dražen Barišić.

Za kraj okupljenima na Tuđmancu obratio se i premjer Andrej Plenković podsjetivši na mjere koje je HDZ-ova vlada poduzimala. Istaknuo je kako je u „korona krizi“ na razini države izdvojeno 5,3 milijarde za plaće u privatnom sektoru, dok je u Zagrebačkoj županiji osigurano i isplaćeno 376 milijuna kuna za plaće 43.500 radnika.

-To je vlada HDZ-a, to je nastavak naše politike odgovornog upravljanja financijama, sve to u vremenu kad smo smanjivali poreze, a dizali plaće, smanjivali troškove države, a dizali mirovine-kazao je Plenković.

Dotaknuo se i svojih protukandidata, pa je tako SDP nazvao „kobasičarskom koalicijom“ koja „nema snage izaći samostalno na megdan protiv HDZ-a već se mora naoružati s ne znam koliko stranaka“.

-Vrijeme je da dobro izaberemo, da li ćemo povjerenje dati onima koji će jamčiti sigurnu budućnost, sigurne plaće, sigurne mirovine, sigurna radna mjesta, sigurne granice, kvalitetno korištenje EU sredstava, Vladi koja se bori da na europskoj razini u idućih sedam godina dobije 22 milijarde, ne kuna nego eura, za ulaganje u razvoj diljem Hrvatske, ili ćete povjerenje dati ona koji su na krajnje desnom spektru i čiji je jedini cilj oslabjeti snagu HDZ-a kao najjače političke snage. Pokazalo se na predsjedničkim izborima da je svaki glas za gospodina Škoru, Domovinski pokret ili MOST glas više SDP-u, nadam se da smo to naučili, glas njima u konačnici znači kandidat SDP-a Milanović na Pantovčaku. Ne rasipajmo glasove od centra desno, dajmo ih ovim ljudima ovdje-poručio je u svom obraćanju biračima Andrej Plenković.

Koliko je uspio uvjeriti birače u VI. izbornoj jedinici saznat ćemo vrlo brzo, jer parlamentarni izbori očekuju nas već iduće nedjelje,  5.srpnja.