°C 12

Prva Živa knjižnica u Velikoj Gorici

07.11.2018.

Redakcija

Gorički klub mladih obilježit će Međunarodni dan tolerancije prvom Živom knjižnicom u Velikoj Gorici!

Živa knjižnica djeluje kao i svaka druga knjižnica; jedina razlika je što su knjige zapravo žive osobe, koje ne samo da informiraju, već mogu odgovarati na pitanja te ih postavljati i tako i sami steći nova znanja.

U živoj knjižnici čitatelji ‘posuđuju’ knjigu na ograničeno vrijeme, te je nakon "čitanja", razgovora koji traje otprilike 15 minuta, “vraćaju na policu". Nakon razgovora s jednom "knjigom", tj. izlagačem, čitatelji se rotiraju s drugima te potom upoznaju novog izlagača.

-Neposrednim, otvorenim i prijateljskim razgovorom između čitatelja/ica i živih knjiga na inovativni način se mijenjaju dotadašnji stavovi, smanjuju negativne tenzije te jača empatija prema drugima i drugačijima-ističu iz Goričkog kluba mladih.

"Žive knjige" koje vas očekuju u petak, 16. studenog, u 20 sati su Dalija Zubek, humanitarka te prošlogodišnja dobitnica nagrade "Turopoljsko srce", zatim gospođa Zamira Djumashalieva, Kirgistanka s goričkom adresom i gospodin Mile Mrvalj, predsjednik humanitarne udruge "Fajter" koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem životnih uvjeta beskućnika.

Živa knjižnica će se održati u prostorijama Centra za posjetitelje na Trgu kralja Tomislava 2.

Za sudjelovanje je potrebna prijava putem obrasca kojeg možete ispuniti 
OVDJE.