°C 25

Cerovski Vrh: Vozač napuhao 2,55 promila

11.06.2018.

Redakcija

Tijekom noćnih sati proteklog vikenda velikogorička prometna policija provela je pojačanu akciju nadzora vozača tijekom koje je zabilježeno ukupno 36 prometnih prekršaja.

Od toga šestero vozača uhvaćeno je kako vozi u alkoholiziranom stanju: dva vozača napuhala su između 0,51 i jednog promila, a dva su imala koncentraciju alkohola u krvi od 1,01 do 1,50 promila. Njima je privremeno oduzeta vozačka dozvola te su isključeni iz prometa.

Vikend rekorder imao je više od dva promila.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zaustavljen u Cerovskom vrhu kod kućnog broja 58, a imao je 2,55 promila. Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog i naredbom je smješten u prostoriju za otriježnjene u PP Velika Gorica- istaknuli su iz policije. Time je ovaj 46-godišnjak trenutno neslavni rekorder za ovu godinu po promilima za velikogoričko područje.

Policija je tijekom noćnog nadzora vozača ispisala 15 kazni zbog prekoračenja brzine, dvije za nepropisno parkiranje i dvije zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.