°C 7

Toplak: Izgubili smo dva jako važna boda, ali na gostovanje u Varaždinu idemo po pobjedu

21.10.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera uzeli su u Zaprešiću bod nakon okršaja s Osijekom, iako su u 12. kolu HT Prve lige mogli i trebali upisati sva tri. Vodila je ekipa Samira Toplaka 20-ak minuta prije kraja 3:1, ali su gosti uspjeli do kraja zabiti još dva pogotka.

Bijelo-plavi su i poveli sredinom prvog dijela, nakon kaznenog udaraca kojeg je skrivio Savić. Realizator je bio Mirko Marić. No, tada na scenu stupa Serder Serderov, koji je uspio na ovoj utakmici postići i hat-trick.

Prvo je na asistenciju Mlinara zabio za izjednačenje, a do kraja poluvremena je iskoristio još jedno dodavanje Mlinara za potpuni preokret.

Pola sata prije kraja sjajni Serderov koristi poklon Škorića, ali niti to nije bili dovoljno za slavlje. Lopa je prvo smanjio zaostatak, a u sudačkoj nadoknadi Špoljarić postavlja na konačnih 3:3.

"Teško je biti pametan. Izgubili smo dva jako važna boda, definitivno. Morali smo znati bolje utakmicu privesti kraju. Ne može se dogoditi da kod 3:1 primimo dva takva gola iz peterca, a imamo tri stopera. Dobro smo parirali Osijeku, znali smo da su kvalitetna ekipa. Zasluženo smo imali vodstvo, ali je na kraju ta njihova kvaliteta došla do izražaja. Osvojili smo jedan bod, nisam u ovom trenutku zadovoljan, a možda ćemo biti zadovoljniji kad se slegnu dojmovi. Uzeli smo bod velikom suparniku i pokazali smo da se s Osijekom možemo ravnopravno nositi. Sad se moramo spremiti za gostovanje u Varaždinu, tamo idemo na pobjedu. Nikog se ne bojimo," naglasio je trener Toplak nakon razočaravajućeg ishoda ovog susreta.

Inter je i dalje na dnu ljestvice s osam osvojenih bodova, dva manje od Slaven Belupa, Varaždina i Istre 1961.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Varaždinu.

INTER: Frelih, Tatomirović, Grgić, Savić (od 82. Soldo), Bosec, Mazalović, Postonjski, Mlinar, Čeliković, Ahmedi (od 53. Ljubić), Serderov (od 80. Mamut).

OSIJEK: Ivušić, Gutieri (od 64. Ndockyt), Škorić, Majstorović, Silva, Kleinheisler (od 46. Pilj), Žaper, Lopa, Talys, Mance (od 73. Špoljarić), Marić.

(Foto: NK inter Zaprešić)