°C 20

Toplakova Gorica izgubila u 'njegovom' Varaždinu

26.06.2022.

Damir Žbulj

NK Varaždin vratio se ove godine u prvoligaško društvo te je i u pripremnom dvoboju protiv Gorice pokazao kako će biti neugodan suparnik.

Samir Toplak je u svom gradu imao na raspolaganju većinu Goričana, u sastav su se vratili reprezentativci Pršir, Fruk, Krizmanić, Golubickas...

Ali, na kraju je upisan 2:1 poraz.

Među vratnicama nije bilo Dominika Kotarskog pa je njegov transfer u grčki PAOK praktički već gotova stvar.

U prvom poluvremenu čuvar mreže bio je Jan Paolo Debijađi, no, u nastavku je priliku dobio Karlo Žiger, koji je još kao mladić 2017. godine otišao u londonski Chelsea, a s engleskim velikanom igrao je i finale juniorske Lige prvaka.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u slovenskom Rudaru iz Velenja, a sada će se pokušati izboriti mjesto u redovima turopoljskog prvoligaša.

Žiger ima ugovor s Chelseajem do lipnja iduće godine.

U početnoj postavi u Varaždinu bili su tako Debijađi, Raspopović, Jovičić, Steenvoorden, Keita, Babec, Suk, Pršir, Mitrović, Kalik i Caio da Cruz, dok su u drugom dijelu, uz Žigera, priliku dobili i Thales Cruz, Cruce, Krizmanić, Korca, Skrbin, Jug, novopridošli Julardžija, Fruk, Golubickas, Zorica i Jurić.

Varaždin je poveo golom Teklića u finišu prvog poluvremena, Anthony Kalik je izjednačio u 53. minuti, a pobjednički pogodak postigao je Domjanić, desetak minuta prije kraja.

Branič Amet Korça prošao je probu u HNK Gorica te je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Korça je posljednje dvije sezone bio član drugoligaša Dubrave Tim kabela: "Osjećam se vrlo uzbuđeno, zahvaljujem predsjedniku i treneru na ovoj prilici. Veselim se igrati s novim igračima i sezoni koja je pred nama. Cilj mi je igrati najbolje što mogu i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje sam dobio. Sviđa mi se energija u klubu, svi su vrlo dragi prema meni od kada sam stigao i postali su mi kao nova obitelj," poručio je na predstavljanju 21-godišnji Amet, mladić albanskih korijena, koji je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, u Arlingtonu u Teksasu, a još 2019. godine je stigao u Nogometnu školu zagrebačkog Dinama.

"Moj otac i majka mladi su otišli iz Albanije, prvo u New York, a zatim u Texas gdje sam ja rođen i gdje sam kao trogodišnjak počeo s nogometom. U Hrvatsku sam stigao s 19 godina, igrao sam za juniorsku momčad Dinama pa otišao na posudbu u Dubravu u kojoj sam dobio priliku puno igrati, a prošle sezone sam postao i kapetan, tako da mogu reći da je sve ispalo kako je trebalo..."

Na dresu Gorice nosit će broj šest.

Toplak i njegovi nogometaši sad putuju za Sloveniju, gdje će odigrati još dvije pripremne utakmice, u petak protiv Celja te u subotu 9. srpnja protiv Radomlja.

Početak sezone zakazan je za 16. srpnja u Osijeku.