°C 16

Pobjeda nogometne mladosti na Zimskoj ligi

27.02.2024.

Damir Žbulj

Još od kraja studenog prošle godine igrala se na Panadiću 17. Zimska malonogometna liga, koja je okupila čak 44 ekipe u tri kategorije iz svih 18 klubova s područja Velike Gorice.

Na finalu se okupio i velik broj gledatelja i navijača, u konkurenciji početnika i mlađih pionira slavile su mlade nade HNK Gorica, dok je pobjednički trofej pionira završio u vitrinama NK Buna.

O pobjednicima u kategoriji mlađih i starijih pionira odlučilo se nakon raspucavanja šesteraca, dok su početnici Gorice s 4:0 u finalu porazili vršnjake iz Bune. Treće mjesto osvojili su početnici Jelačića iz Vukovine, a četvrto mjesto osvojila je NK Velika Mlaka 1947.

Buna je tako osvojila srebro i u konkurenciji mlađih pionira, Jelačić je i ovdje bio treći, a četvrto mjesto pripalo je Dinamu iz Novog Čiča.

U finalu starijih pionira Buna je nakon raspucavanja dobila Jelačić, Mladost iz Obrezine je bila treća, a Gradići su bili četvrti.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i NS Velika Gorica ukupno su u ova tri mjeseca odigrane čak 384 utakmice! Četiri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji nagrađene su peharom i medaljama, a nagrađene su i najbolje petorke u sve tri kategorije te 17 djevojčica koje su zaigrale na ovogodišnjoj ligi: Claudia Bartolin (NK Polet), Luna Cvjetanović (NK Mladost), Lorena Čunčić (NK Ban Jelačić), Elena Gjuretić (NK Polet), Lana Gjuretić (NK Polet), Josipa Gusak (NK KLas), Maria Horvačić (NK Polet), Eva Hoti (NK Polet), Mia Jagustin (NK Mraclin), Doria Janković (NK Klas), Eva Jurić (NK Polet), Nea Kolarić (NK Lukavec), Marta Kovačević (NK Mraclin), Jana Kovačić (NK Mraclin), Iva Sedmak (NK Lukavec), Iva Sičić (NK Velika Mlaka 1947), Valnea Turković (NK Vatrogasac).

Kod početnika najbolji igrač bio je Matej Lovrinčević, najbolji vratar Jakov Gašparac, a u 'deam teamu' bili su i David Karapandžić, Toma Mihalj i Ivor Žužić.

Kod mlađih pionira najbolji igrač bio je Fran Malbaša, najbolji vratar Ivan Zlodi, dok su u najbolju petorku ušli i Noa Tomas, Josip Marić i Emanuel Šebek

Ivan Kalisar bio je najbolji igrač u konkurenciji starijih pionira, najbolji vratar bio je David Čunčić, dok su u 'dream team' ušli Marko Leovac, Marko Puzak i Jakov Lučan

Nagrade su im uručili zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas, čelnik ZSUGVG Goran Kovačić te dopredsjednik Mario Karapandžić i glavni tajnik Darko Blažinčić, kao i Nenad Črnko, čelnik NS Zagrebačke županije, predsjednik HNK Gorica te član Izvršnog odbora i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Željko Mihalj, predsjednik NS Velika Gorica i Zlatko i Stjepan Petrac, koji su bili zaduženi za provedbu cjelokupnog natjecanja.

 

(Foto: ZSUGVG)