°C 12

Gorica povela i dominirala, bodovi ostali u Koprivnici

19.08.2022.

Damir Žbulj

Nevjerojatan poraz doživjeli su nogometaši Gorice na gostovanju kod Slaven Belupa, nakon što su poveli u samom otvaranju utakmice, stvarali šanse, uzdrmali gredu, kontrolirali ovaj na momente žestok dvoboj, ali bodovi su na kraju ostali u Koprivnici...

Poslije dvoboja trener Samir Toplak ostao je razočarano sjediti na svojoj klupi, praznog pogleda, sigurno razmišljajući kako mu se ovo uspjelo dogoditi!

A sve je krenulo savršeno za Goričane, koji su do prednosti stigli već u četvrtoj minuti. Jurica Pršir ubacio je u kazneni prostor, lopta je nekako došla do Raspopovića, koji je fenomenalno pogodio suprotan kut!

Toplakova momčad mogla je riješiti sve dvojbe u prvih desetak minuta, da je Toni Fruk imao više koncentracije. Prvo je iz izgledne situacije pucao pored gola, a onda je sjajnim driblingom izašao sam ispred vratara Markovića, ali je loptu poslao iznad grede.

Domaćin je prvi put zaprijetio Baniću tek sredinom prvog dijela, kad je pucao Mihalić, a vratar Gorice uz malu nesigurnost ipak je ukrotio taj udarac.

Dobru prigodu je u sudačkoj nadoknadi imao i Kvržić, ali je ipak bio previše iskosa da ugrozi Banića.

Sjajno je Gorica otvorila i nastavka susreta, Ndockyt se izborio za šut s ruba kaznenog prostora. ali je i to otišlo malo pored vratnice.

Nekoliko minuta kasnije topovski udarac Vojtka ipak je nekako odbio Marković, a pola sata prije kraja Golubickas je uposlio Joeyja Suka na petercu, međutim, samo se zatresla greda!

I umjesto 0:5 na semaforu krenula je nervoza na travnjaku.

Domaći su pokušali na sve moguće načine isprovocirati igrače Gorice, a sve je krenulo nizbrdo kad je u 71. minuti teren zbog ozljede morao napustiti Pršir, jedan od najboljih igrača Gorice ove večeri.

Farmaceuti su pronašli recept za Toplakovu momčad u 78. minuti, kad je sjajno opalio Fanimo, Banić nije najbolje reagirao, a u gužvi se odlično snalazi Crnac, koji nekako uspijeva zatresti gostujuću mrežu.

Toplak je tek tada krenuo s taktičkim zamjenama, ali nije to urodilo plodom.

Samo nekoliko minuta kasnije Fanimo je opet u prvom planu, sjajno je engleski ofenzivac ispremiješao goričku obranu, nesebično asistirao, a Marko Žuljević je fenomenalnim potezom petom loptu smjestio iza leđa Banića, za veliko oduševljenje malobrojnih domaćih navijača i konačnih 2:1 na semaforu.

Iako je Gorica u završnici probala spasiti bod, bilo je već tada jasno kako je ovaj okršaj otišao u potpuno krivom smjeru.

Sve ono dobro što je Toplakova momčad napravila protiv Lokomotive, sada je uprskala.

Možda će biti bolje idući petak na Gradskom stadionu protiv Istre 1961...