°C 15

Samoborac Matija Razum predstavnik na orijentacijskoj utrci u Kini

26.10.2018.

Redakcija

Sjajni samoborski sportaš, predsjednik Orijentacijskog kluba Japetić te član i trener u KCIPT -u Samobor, Matija Razum sudjeluje na elitnom turniru u orijentacijskom trčanju u Kini.

Kao reprezentativac Hrvatske, vrhunski sportaš 3. kategorije u HOO i višestruki prvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju, Matija je dobio poziv Kineskog orijentacijskog saveza (Orienteering Association of China) u suradnji sa Beijing Learnjoy Sports marketing co. i Park World Tour (agencijom za razvoj orijentacijskog trčanja) za nastup na PWT Elite China Tour-u u Pekingu od 20.-29. listopada 2018. godine.

Na natjecanju se održava 5 utrka, od kojih se dvije boduju za svjetsku rang listu (WRE), a Matija je dio elitne grupe trkača kojima će osim nadmetanja u 5 vrhunski organiziranih utrka biti zadatak i promovirati orijentacijski sport i svoju reprezentaciju na jednom od najvećih svjetskih tržišta.

Već na svojoj prvoj utrci Matija je zauzeo visoko 20. mjesto, sa samo 2:14 zaostatka za pobjednikom Yannickom Michielsom. Matijin nastup na turniru na kojem osim Hrvatske promovira i Samobor podržao je Samoborski športski savez.

(Foto: Grad Samobor)