°C 19

Još jedna spektakularna Noć borilačkih sportova

10.09.2023.

Damir Žbulj

Spektakularna Noć borilačkih sportova, jedinstvena sportska manifestacija u Hrvatskoj, niti u svom devetom izdanju nije razočarala, nego je ponovno brojne okupljene pod vedrim nebom na goričkom Tuđmancu iznova oduševila i ostavila bez daha.

I ove godine su svoje vještine demonstrirali članice i članovi Karate kluba Velika Gorica, Karate kluba centar, Judo klub Pinky i JKOSI Fuji, Judo klub Kokica, Taekwondo klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991 i Boksački klub Velika Gorica.

Prisjetili smo se kratko i svih njihovih velikih uspjeha, ali i vrhunskih rezultata koje su ostvarili u proteklih godinu dana...

Bila je to još jedna vrhunska priredba, u kojoj su prvenstvo uživali naši mali i veliki gorički sportaši, a onda i svi gledatelji, koji su glasno pozdravljali svoje heroje.

Goričkoj publici još se jednom predstavio i naš svjetski poznati plesački klub Megablast, koji je bio zadužen za atraktivno otvaranje ove manifestacije, u prezentaciji koja je bila spoj plesa i borilačkih vještina, uz nekoliko desetaka plesačica i plesača istovremeno na tatamiju. Sve je bilo baš impresivno!

Impresivan je bio i završni vatromet, kao i najava iduće Noći borilačkih sportova, u jubilarnom, desetom izdanju!

"Drage moje Velikogoričanke i Velikogoričani, kao predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova izuzetno sam sretan i ponosan što ste se odazvali u ovako velikom broju, kako bi našim sportašicama i sportašima dali veliku podršku! Uistinu borilački klubovi u našem gradu imaju bogatu i dugu tradiciju i svi ovi klubovi postižu sjajne rezultate na kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnom planu! Svi oni, od trenera i roditelja pa do svih sportašica i sportaša, zaslužuju jedan veliki pljesak za njihov trud i rad! Vidimo se i iduće godine na jubilarnoj, desetoj Noći borilačkih sportova," poručio je čelnik organizacijskog odbora ove manifestacije i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.   

"Pozdravljam sve vas okupljene u ime našeg gradonačelnika Krešimira Ačkara i u ime cijelog našeg Gradskog vijeća. Hvala vam svima što se došli na još jednu Noć borilačkih sportova. Pored dominacije nogometa na svim razinama mislim da je vrijeme da potaknemo i podržimo i ove klubove i ove mlade ljude, koji ostvaruju velike rezultate i na taj način privlače ostale mlade ljude da im se priključe," istaknuo je predsjednik goričkog Gradskog vijeća Darko Bekić.

Možda i najljepši dio večeri bio je trenutak kada je završio službeni dio programa, kad su završile prezentacije klubova, kada je vatromet utihnuo, a kad su na 'borilište' upali brojne goričke djevojčice i dječaci, koji su željeli ponoviti i pokušati napraviti sve ono što su vidjeli tijekom večeri. Sigurni smo kako među njima ima novih šampionki i šampiona i kako će se velik broj njih javiti našim goričkim klubovima i kako će odabrati baš jedan od borilačkih sportova!