°C 12

Zelinske Furioze debitiraju na Jarun kupu

24.04.2019.

Damir Žbulj

Izvučene su skupine za Jarun kup 2019., najveći turnir rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Od 26. travnja do 1. svibnja na prekrasnim terenima na zagrebačkom Jarunu okupit će se više od 700 rukometašica i rukometaša iz 14 zemalja. Seniorski dio konkurencije okupit će deset ženskih i 20 muških ekipa, dok će se u juniorskoj kategoriji za titulu boriti osam ekipa.

Uz već standardne ekipe na Jarun Kupu, ove godine će debitirati i rukometašice Zeline - Furioze.

Kod djevojaka ove godine nove su i slovenska RK Mivka, Westsite iz Nizozemske te reprezentacija Kine. 

Nove muške ekipe iz Hrvatske su BHC Hello Zagreb 1 i 2, AKRP Zagreb i BHC Falco Aeterna, BHC Hir-Sat iz Mađarske, poljski BHT Damy-Rade, rukometnu reprezentaciju Kine i slovensku RK Mivku. 

U ženskoj konkurenciji ekipe su raspodijeljene u dvije skupine po pet ekipa. U grupi A viceprvakinje Europe, nizozemski Westsite Amsterdam susret će se s mađarskom ekipom LadyBugs te s viceprvakinjama Hrvatske Detono Zagrebom, debitanticama na pijesku Furiozama iz Zeline te sa selekcijom Kine.

U skupini B nalaze se braniteljice prošlogodišnjeg naslova WBHC Kontesa Nera koje će se boriti s poljskim Pyrki Poznanom, slovenskom RK Mivkom te s domaćim uzdanicama Toyotom MHC Dubravom te Chemo Profilima Zagreb.

U muškoj seniorskoj konkurenciji odvijat će se najveća borba za premoć na terenu. Domaće uzdanice BHC Sesvete u skupini A dočekuju trećeplasiranu momčad poljskog prvenstva, Damy Rade Inowroclaw te prvake Mađarske Hir Sat BHC, čiji roster čini većinu reprezentativaca Mađarske. Skupinu zatvaraju splitska ekipa Falco Aeterna te BHC Hello Zagreb 1. U skupini B se nalaze polufinalisti Svjetskog prvenstva, seniorska ekipa Švedske, Salgotarjani Strandepitok iz Mađarske, švicarski BHV Wasserschloss te debitanti RK Mivka i selekcija Kine.

Nositelji skupine C Beach Stars BHC igrat će protiv viceprvaka Hrvatske Toyota MHC Dubrave, Chemo Profila te AKRP Zagreb i BHC Hello Zagreb 2. U skupini D Detono Zagreb odmjerit će snage s danskim HEI beachhandball, White Boysima iz Kaštela, švicarskim Wasserschloss Rookies-ima te protiv BHC All Saintsa iz Zagreba.

Raspored utakmica bit će objavljen uskoro.

Dođite na Jarun i podržite ovaj izuzetno atraktivan i dinamičan sport.