°C 1

Vrijedno iskustvo i srebrna medalja za mlade odbojkaše Gorice na završnici Sportskih igara mladih u Rijeci

10.08.2023.

Damir Žbulj

Bilo je to jedno jako lijepo i vrijedno iskustvo za mlade odbojkaše Gorice na završnici Sportskih igara mladih u Rijeci, koja se održala krajem srpnja i početkom kolovoza.

Pod vodstvom trenera Davida Petra Budjaka i Marka Barunovića mladi kadeti OK Gorica na kraju su osvojili i srebrnu medalju...

"Gorička ekspedicija je u Rijeku krenula gradskim kombijem i jednim automobilom, a u ekipi su bili kapetan Patrik Vidaković, Juraj Baldas, Stjepan Sokol, Mateo Sviličić, Mihael Blažević, Matej Martić, Jakov Šitum, Leon Kolarec, Matija Cavrić i Davor Sviličić," javio nam je Barunović, koji je i čelnik OK Gorica.

"Nakon smještaja u studentskom domu na Trsatu dečki su odmah krenuli s utakmicama, koje su se igrale u legendarnoj trsatskoj dvorani. U prvom dvoboju završnice Plazma Sportskih igara mladih igrali su protiv Marsonije. Gorica glatko dobiva prvi set, drugi nešto teže, ali je plasman u finale osiguran..."

U drugom polufinalu je ekipa Zagreba dobila Daruvar.

"U finalu su naši mladi odbojkaši uzeli prvi set, nakon preokreta, dok je u drugom bilo napeto do sredine seta, kad je ekipa ipak platila danak izostanku pravih treninga zbog ljetne pauze. Serijom pogrešaka gube drugu dionicu, ista priča se nastavila i u trećem setu i OK Gorica u svom premijernom nastupu na kraju ipak osvaja srebro," opisao je Barunović borbu za zlato.

OK Gorica je imala svoje predstavnike i na završnom turniru odbojke na pijesku, a nastupili su Juraj Baldas i Patrik Vidaković.

"Ostatak slobodnog vremena dečki su proveli na kupanju i druženju s ostalim ekipama. Bilo je to zaista jedno veliko i vrijedno iskustvo za naše dečke, na ovakvom turniru usred ljeta, a svi dečki se slažu kako bi mogli tako barem dva tjedna," zaključio je trener i čelnik OK Gorica.