°C 20

U spomen na Dedu i Baku Azenić i Snješku Ušić: Dva dana sjajne odbojke u Velikoj Gorici

16.01.2024.

Damir Žbulj

Bliži nam se još jedno izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Antun Azenić - Deda, koji će se šesti put održati u spomen na preminulog osnivača legendarne Azene, no, prisjetit ćemo se i njegove supruge Marije Azenić - Bake, kao i prerano preminule kćerke Snježane Ušić...

Posebnost ovogodišnjeg Memorijala je da će trajati dva dana, u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja, a sudjelovat će dvije ekipe HOK Gorica, kao i gošće iz ŽOK Enna Vukovar, OK Nebo, OK Cratis Varaždin, ŽOK Sinj, ŽOK Krk i OK Sunja.

Finale je zakazano za nedjelju i 15 sati pa očekujemo u Gradskoj sportskoj dvorani ispunjenu tribinu i velik broj goričkih ljubitelja odbojke.

Legendarni Deda, koji je začetnik vrhunske odbojke u našem gradu, nas je napustio sada već davnog 23. siječnja 2005. godine, ali u Hrvatskom odbojkaškom klubu Gorica, koji je i svojevrsni nasljednik Azene, i dalje čuvaju uspomenu na jednog od velikana našeg sporta.

Azenić je krajem 90-tih godina prošlog stoljeća osnovao odbojkaški klub Azena, sa svojom suprugom Marijom i kćerkom Snježanom te se tada zakotrljala jedna fantastična sportska priča, koja je započela u školskoj dvorani OŠ Eugen Kumičić, a stigla do trofeja pobjednica Hrvatskog odbojkaškog kupa, dva puta do finala prvenstva Hrvatske i spektakularnih internacionalnih nastupa, što u krcatom Bakariću, što diljem Europe!

Pobjednički trofej lani su podigle odbojkašice karlovačkog Kelteksa, točnije njihove druge ekipe, koje su u finalu nadigrale ŽOK Ivanec. U susretu za treće mjesto HOK Gorica je izgubila od druge ekipe zagrebačkog Olimpika, a nastupile su još i odbojkašice Medveščaka i Nedelišća Etling.