°C 11

Velika Gorica postaje hrvatsko središte odbojke na pijesku

10.06.2023.

Damir Žbulj

Velika Gorica će ponovno biti veliko središte odbojke na pijesku! Na terenima Pješčane Arene u goričkom Cvjetnom naselju od 23. do 25. lipnja igrat će se osmo izdanje Gorica Opena, jakog međunarodnog turnira u ovom izuzetno atraktivnom olimpijskom sportu.

Prijave su krenule, turnir će se održati i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a doći će parovi i iz Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Mađarske, uz ponajbolje hrvatske igračice i igrače odbojke na pijesku.

"Bit će to jedan od najjačih turnira ove godine u Hrvatskoj. Imat ćemo i zabavni program, nastupit će i naš Megablast. Udruga Art Incognito će program upotpuniti svirkom, a tijekom cijelog vikenda će i DJ puštati glazbu, uz ponudu hrane i pića. Kotizacija po paru iznosi 30 eura, nagradni fond je dvije i pol tisuće eura. Pokrovitelji su Športsko-rekreativni savez Velike Gorice, Grad Velika Gorica i Turistička zajednica," poručio je Domagoj Sučić ispred organizatora KOP Tur.

Gorica Open se igra od 2016. godine. U početku je turnir bio isključivo lokalnog i rekreativnog karaktera, a izrastao je u jedan od najjačih u Hrvatskoj.

"Snage će odmjeriti 16 parova u muškoj i 16 parova u ženskoj konkurenciji, a igrat će se sustavom dvostruke eliminacije. I ove godine očekujemo najbolje odbojkašice i odbojkaše iz Hrvatske i susjednih država. Glavni dio turnira igra se u subotu i nedjelju, 24. i 25. lipnja, a u slučaju većeg odaziva ekipa u petak će se odigrati i kvalifikacije. Svaki sudionik turnira imat će i osiguran topli obrok i piće. Predviđene su medalje i nagrade za prva tri mjesta u obje konkurencije te nagrade za najbolju igračicu i igrača turnira. Dodijelit ćemo i nagrade za 'najmlađeg i najstarijeg igrača', 'najgoru ekipu' te za 'najljepše hlačice turnira'," dodao je.

Očekuje vas vrhunska odbojka na pijesku i odlična zabava tijekom cijelog vikenda.

BETONAC OPEN

Betonac u Cvjetnom naselju bit će u subotu 17. lipnja domaćin i zanimljivog stolnoteniskog turnira, kojeg organiziraju HSTK Velika Gorica te ŠRS Velike Gorice i KOP Tur.

Za prijave se brine, a tko drugi nego Marko Habijanec, dok sve informacije možete saznati na habijanecmarko@gmail.com ili broj mobitela 0915506938. Prijave traju do petka, 16. lipnja, do 21 sat. a kotizacija od pet eura se plaća na licu mjesta na dan natjecanja, koje kreće od 10 sati.