°C 5

Velika Gorica će biti deseti hrvatski grad u kojem će igrati Vatreni!

30.04.2021.

Damir Žbulj

Kao što je početkom travnja bilo i najavljeno, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza sada je i potvrdio velikogorički Gradski stadion kao mjesto odigravanja prijateljske utakmice Vatrenih s Armenijom!

Došlo je samo do male korekcije datuma, utakmica će se igrati 1. lipnja od 18 sati, u terminu kojeg je potvrdila i UEFA.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupit će se 25. svibnja na početku priprema za Euro koje će već tradicionalno biti održane u Rovinju.

Poslije dvoboja s Armencima Dalićevi izabranici će 6. lipnja imati završnu provjeru protiv Belgije u Bruxellesu, odakle 8. lipnja putuju u bazni kamp u škotskom St. Andrewsu.

Prva utakmica na Europskom prvenstvu na rasporedu je 13. lipnja na Wembleyju s Englezima, a bit će to repriza polufinala prošlog Svjetskog prvenstva. U skupini su još Češka i Škotska.

Velika Gorica je deseti grad u kojem će domaćin biti najjača hrvatska nogometna vrsta, poslije Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Varaždina, Pule, Vinkovaca, Šibenika i Koprivnice.

Nažalost, preka aktualnoj epidemiološkoj situaciji, ovaj susret će najvjerojatnije proteći bez naših vjernih navijača.

Naš Gradski stadion bit će 19. svibnja i domaćin finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se sastaju Dinamo i Istra 1961, a do početka nove sezone dobit će i novi 'hibridni' travnjak.

“Potpisivanje ovih ugovora još je jedan dokaz da su ulaganja u infrastrukturu temeljni dio našeg pristupa razvoju hrvatskog nogometa. Ulaganje u infrastrukturu hrvatskih prvoligaških klubova posljednjih godina itekako se odrazilo na kvalitetu HT Prve lige, koja je iz sezone u sezonu sve bolja. Hrvatski nogometni savez pomaže i u budućnosti će pomagati klubovima, naša je obveza ulaganje u nogometnu bazu koja je temelj uspjeha hrvatskog nogometa”, istaknuo je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.