°C 8

Marcelo Brozović postao jedan od najplaćenijih hrvatskih sportaša

23.03.2022.

Damir Žbulj

Oporavak od ozljede i propuštanje okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije te utakmice sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi Okujac Marcelo Brozović iskoristio je i za dogovor sa svojim klubom, milanskim Interom,.

Iako se već jako dugo špekuliralo s njegovim odlaskom, Brozović je potpisao novi ugovor s talijanskim velikanom, sve do lipnja 2024. godine.  

Prema nekim neslužbenim informacijama, zarađivat će ogromnih šest milijuna eura godišnje, nakon odbitka poreza, a taj iznos može se i dodatno povećati kroz razne bonuse.

"Zaista sam jako sretan! I ja sam htio ostati u Interu i u klubu su to znali. Nisam pregovarao s nekim drugim klubom, iz poštovanja prema navijačima. Svojim agentima sam rekao da ne želim pregovarati s drugim klubovima, osim ako Inter ne želi produljiti moj ugovor," između ostalog je rekao prilikom potpisivanja.

Brozović je preko Hrvatskog dragovoljca, Lokomotive i zagrebačkog Dinama stigao do Intera, gdje je postao jedan od najvažnijih igrača, ljubimac navijača, a tijekom svih ovih godina nezamjenjiva je karika Vatrenih, aktualni svjetski viceprvak s Hrvatskom.

Dres Nerazzurra nosi još od 2015. godine...

"Ne mogu dočekati da se vratim na travnjak i da mogu razveseliti navijače!"

"Novac nikad nije bio razlog zbog kojeg igram nogomet. Čast i privilegija je igrati za Inter, uvijek sam poštovao i volio ovaj klub, a tako će biti zauvijek. Proveo sam ovdje i neke teške trenutke, ali nastavili smo se boriti kako bismo bili što bolji. Sve nas je nagradilo prošle godine kada smo osvojili naslov prvaka Italije. Ovdje mogu postati još bolji igrač, a vjerujem kako mogu pomoći Interu da osvojio još trofeja," istaknuo je 29-godišnji Epic Brozo.

Zbog ozljede je propustio posljednje dvije utakmice Intera, ali ga ponovno u akciji možemo očekivati nakon reprezentativne pauze, početkom travnja, na gostovanju u velikim derbiju kod Juventusa.

S nestrpljenjem čekamo i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, u prosincu u katarskoj Dohi, kad će Vatreni braniti srebro iz Rusije, ponovno s Marcelom Brozovićem kao jednim od ključnih igrača hrvatskih nogometnih uspjeha!