°C 8

Još jedan spektakularan doček za Vatrene, Brozović predvodio feštu na Trgu

18.12.2022.

Damir Žbulj

Još jednom je Hrvatska pokazala koliko voli svoje sportske junake! Spektakularan doček za naše brončane Vatrene ponovno je bio za pamćenje, baš kao i one neponovljive 2018. godine i srebra iz Rusije, baš kao što je to bilo i sada već davne 1998. godine, nakon legendarne francuske bronce...

Brojni navijači su se na središnjem zagrebačkom trgu počeli okupljati od ranih jutarnjih sati, a nisu izostali niti brojni Velikogoričani i Velikogoričanke, Turopoljke i Turopoljci, koji su se prvo okupili u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a onda i uz prometnice na putu prema Zagrebu...

Avion iz Dohe sletio je nešto malo iza 17 sati, a Turopoljski banderij bio je prvi koji je pozdravio naše heroje! 

Neopisivo oduševljenje bilo je vidljivo na svakom koraku, bez obzira na prave ledene vremenske uvjete, a euforija je bila na vrhuncu kad su naši nogometni heroji, brončani sa Svjetskog prvenstva u Katru, stigli u Savsku ulicu, kod zagrebačkih vatrogasaca te su se tamo preselili u panoramski autobus pa se polako, uz pjesmu i baklje, zaputili prema Trgu bana Josipa Jelačića!

Trenutak ulaska na glavni trg svih Hrvata, pred to nepregledno mnoštvo vatrenih navijača, ostat će zauvijek u sjećanju svim našim reprezentativcima pa tako i našim 'domaćim dečkima', Marcelu Brozoviću i Anti Budimiru, za koje će Velika Gorica u ponedjeljak od 20 sati ispred Muzeja Turopolja pripremiti još jednu feštu!

Zaslužili su!

Jedan od najraspoloženijih u slavlju bio je, naravno, naš Epic Brozo, jedinstveni Marcelo Brozović, koji je prvi pozdravio navijače:

"Dobro večer, Hrvatska!"

"Hvala vam što se došli u ovako 'prevelikom' broju, svaka vam čast na svemu, ne znam više što da kažem..."

I krenula je pjesma...

"Ovdjeee nitkooo nijeeee normaaaalaaan..."

Pun emocija je bio i Goričanin Ante Budimir, koji je na svojim društvenim mrežama podijelio dio atmosfere s dočeka i sam ulazak na krcat Jelačić plac!

Najvažnija poruka izbornika Zlatka Dalića bila je jasna: "Bez ovih igrača niti ja ne bih bio majstor! Opet su jedinili Hrvatsku, opet pokazali zajedništvo, poniznost, skromnost, hrabrost, odlučnost, domoljublje i vjeru!"

Jedva čekamo nove nastupe naše nogometne reprezentacije, koja nam je toliko puta donijela radost, sreću i veselje u naše živote!