°C 9

Vatreni remizirali u Velikoj Gorici: Dalić nije Budimiru dao niti minutu

02.06.2021.

Damir Žbulj

Prvi dan lipnja 2021. godine bio je povijesni dan za turopoljski nogomet. U Veliku Goricu stigla je po prvi puta hrvatska nogometna reprezentacija odigrati službenu pripremnu utakmicu uoči odlaska na Europsko prvenstvo.

Ipak, Vatreni nisu slavili, odigrali su s Armenijom tek neodlučenih 1:1.

Bio je to poseban trenutak i za našeg Turopoljca iz Okuja Marcela Brozovića, ali i Antu Budimira, koji je doma tek par sto metara od Gradskog stadiona.

Brozović je odigrao dvoboj od prve do posljednje minute, ali izbornik Dalić nažalost nije Budimiru dao niti minute u ovoj 'domaćoj' utakmici, iako se zagrijavao dobar dio drugog poluvremena.

Hrvatska je protiv Armenije stvorila dovoljno prilika, ali je tek Ivan Perišić sredinom prvog poluvremena zabio u svom jubilarnom 100. nastupu za nacionalnu izabranu vrstu.

Budimir bi u ovakvoj utakmici sigurno imao šo reći na velikogoričkom travnjaku, no, vjerujemo kako će mu za pet dana na gostovanju u Belgiji, u posljednjoj provjeri prije otvaranja Eura s Englezima, ipak dati pravu priliku.

Nažalost, zbog aktualnih epidemioloških mjera navijačima nije bio dopušten dolazak na tribine, ali se ipak nadamo kako će Vatreni uskoro ponovo doći do našeg grada i kako će tada svi brojni turopoljski ljubitelji nogometa ipak imati priliku uživo gledati i bodriti svoje sportske heroje.

HNK Gorica, njen predsjednik Črnko, inače član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza bili su dobri domaćini. U svečanoj loži bio je i čelnik HNS-a Davor Šuker, koji na odlasku i nije bio pretjerano nezadovoljan viđenim.

Svjestan je on, kao i svi mi, kako će prava forma biti bitna 13. lipnja na Wembleyu s Englezima i nakon toga u okršajima sa Češkom i Škotskom u Glasgowu.