°C 18

Turopoljsko srce najjače kuca u prosincu

13.12.2023.

Damir Žbulj

Turopoljsko srce će i ove godine pokazati koliko je veliko! Bliže nam se Božićni blagdani, a tako i tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom Turopoljsko srce, koje će se održati u svom šestom izdanju.

I ovaj put će se prikupljati sredstava za one potrebite, prvo na prigodnoj donatorskoj večeri, koja je zakazana za četvrtak, 21. prosinca, od 19 sati, dok će se u subotu, 23. prosinca, u Panadiću igrati i šesti humanitarni turnir, istog naziva.

Sigurni smo kako će aukcija dresova ponovno pobuditi veliko zanimanje i kako će se i ovaj put prikupiti značajan iznos za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

U prošlom izdanju akcije srušeni su svi rekordi i prikupljeno je pomalo nestvarnih 367.804,00 kuna, odnosno 48.816,00 eura!

Sredstva su utrošena u vidu donacije za: "Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, ŽRK Gorica i treninge za djecu s Downovim sindromom te za VG Buvljakuše i goričku Humanitarku. Sudjelovali smo i u nekoliko humanitarnih akcija prikupljanja novčanih sredstava za dječicu i obitelji te smo pomogli donacijama za izgradnju vanjskog lifta, za Ratnicu Lavu (prikupljanje novca za lijek koji nije popisu HZZO-a), za izgradnju invalidske rampe, za uređaj za mjerenje protrombinskog vremena koagulacije krvi, šest mjeseci terapija za trogodišnje dijete (tretman po BOBATH-u), za realizaciju nove rampe i automobila, šest mjeseci terapija glazbene radionice autističnog djeteta, nabavu ortopedskih pomagala za dijete..."

"Uz to, donacijama smo pomogli još osam obitelji, od sanacije i opremanje namještajem, sanitarijama, građevinskim materijalom do plaćanje komunalija, kupovina i instalacija klima uređaja, peć i drva za ogrjev te novčanim donacijama. A ne smijemo zaboraviti ni Dom za nezbrinutu djecu u Leskovcu kojem smo uredili sportsko igralište i klupe te Dom za starije osobe kojemu smo pomogli u nabavci dva električna podizna kreveta i namještaja," pojasnili su organizatori, koji su istaknuli i kako je za navedene donacije utrošeno preko 32.000,00 eura.

Jedan od idejnih začetnika i predsjednik Udruge Turopoljsko srce je Ivan Prelec, poznati gorički nogometni stručnjak i trener, a uz njega su to od početka i Dražen Vezmar, Matija Dvorneković, Kristijan Japec i brojni drugi koji su bez razmišljanja željeli pomoći, na ovaj ili onaj način.