°C 10

Tena Martinec, Tena Petračić, Lucija Sever i Ema Vuković viceprvakinje Hrvatske u krosu

15.03.2022.

Damir Žbulj

Istarski Labin bio je domaćin Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu i naravno kako je Maraton klub Velika Gorica ostvario zapažene rezultate.

Ekipa mlađih juniorki u sastavu Tena Martinec, Tena Petračić, Lucija Sever i Ema Vuković je  zahtjevnoj stazi dugoj dva kilometra osvojila titulu viceprvakinja Hrvatske!

"Ispred naših atletičarki bile su tek cure domaćina prvenstva AK Kvarner – Rijeka, dok su trećeplasirane natjecateljice AK Svetice iz Zagreba," javio nam je tajnik kluba Bruno Škrinjarić.

Mlađi kadeti Grga Cerjak, Niko Kelava, Kristijan Matić, Jerko Cvetković i Lovro Gagula u utrci na jedan kilometar na kraju su osvojili 11. poziciju, kadetkinje Brigita Grčić, Tara Petračić, Livia  Debelić i Lucija Breljak osvojile su 13. mjesto, dok su mlađi juniori  Viktor Benedetti, Luka  Gagula i Martin Marčec, na stazi od četiri kilometra, na kraju bili deveti.

"Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica na ovom krosu se predstavila u pet kategorija, uz sudjelovanje sedamnaest atletičarki i atletičara. Slijedi kraća stanka u domaćim natjecanjima zbog održavanja Svjetskog dvoranskog atletskog prvenstva u Beogradu, a  nastavak sezone planiran je za 27. ožujka kad će naši seniori nastupiti na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu," dodao je Škrinjarić.



U slovenskom Novom Mestu održana je dvoranska 'Balkanijada', a nastupio je i Berislav Devčić u utrci brzog hodanja na 3000 metara u kategoriji M-55.

“Taktika mi je bila da krenem brzo do krajnjih granica. Tako je i bilo. Prvi kilometar sam provukao ispod 5 minuta, što je jako brzo za hodanje. Ali, cijena je bila dvije opomene za koljeno. Imao sam veliku prednost koja se počela topiti jer sam morao usporiti. No, sve bi bilo dobro da nije stigla i treća opomena za koljeno i prisilni odmor od 30 sekundi. Prestižu me trojica hodača i završavam na četvrtom mjestu s vremenom 17:32. Pobjednik je išao 17:05, drugi 17:09, treći 17:29, a i šesti hodač je hodao ispod 18 minuta. No, nisam nezadovoljan. Napao sam pobjedu. Nije uspjelo,” iznio je Devčić svoje dojmove iz Novog Mesta.