°C 26

Talentirana Matea Iveković na Cipru osvojila dva zlata za Hrvatsku

08.04.2023.

Damir Žbulj

Nove sjajne rezultate ostvarila je izuzetno talentirana i perspektivna gorička plivačica Matea Iveković, koja nastupa za Zagrebački plivački klub!

Matea je bila dio hrvatske reprezentacije na Multination Junior Cup na Cipru, koji je okupio mlade plivačke nade iz više od 15 europskih država.
 

Briljirala je na 50 metara leđno, gdje je s vremenom 30.01 osvojila zlatnu medalju. Zlatna je Matea bila i u štafeti 4x100 slobodno, u kojoj su plivale još i Mia Hren, Jana Pavalić i Lucijana Lukšić.

Hrvatska je na u Limassolu Cipru u ukupnom poretku osvojila fenomenalno treće mjesto.

Prošlog mjeseca je Matea bila izvrsna na HEP mitingu i organizaciji PK Dubrava, gdje je u disciplinama 50 metara leptir i 50 leđno isplivala norme za juniorsko Europsko prvenstvo. Fantastična je bila i na 100 metara leđno te je na kraju natjecanja osvojila čak šest medalja, tri zlata među juniorkama i tri srebra u općoj kategoriji.

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Beogradu u srpnju, a Matea će tamo plivati u čak tri discipline.

"Na jakom međunarodnom mitingu na Cipru bila je jedina od naših djevojaka koja je osvojila zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a bila je i dio zlatne štafete. Ponosni smo! Odlično pliva, samo raste s rezultatima, što nas sve jako veseli," javio nam je njen tata Davor. 

Talentirana gorička plivačica dio je programa Hrvatskog olimpijskog odbora za najperspektivnije mlade sportašice i sportaše Hrvatske...

"Prate ju u njenoj karijeri i HOO daje maksimalnu potporu sa svoje strane," dodao je Iveković.