°C 5

Matea Iveković zlatna na seniorskom prvenstvu Hrvatske!

06.08.2022.

Damir Žbulj

Sjajna mlada hrvatska plivačica, Velikogoričanka Matea Iveković, još je jednom briljirala na Prvenstvu Hrvatske!

Natjecanje je održano na zagrebačkim Sveticama, a prvo ime bila je upravo Matea, koja je 'doplivala' čak do deset pojedinačnih medalja.

Osvojila je četiri juniorska zlata, tri zlata i dvije bronce u konkurenciji mlađih seniorki, ali je postala i seniorska prvakinja Hrvatske na 50 metara leptir!

U velikom finalu plivala je 27,16, a iza sebe je ostavila deset godina stariju Aminu Kajtaz iz zagrebačke Mladosti, koja je predstavljala BiH na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Kao 'šlag na torti' bio je nastup u seniorskoj ženskoj štafeti 4x100 mješovito, a u fantastičnoj i napetoj utrci članice Zagrebačkog plivačkog kluba stigle su do zlata, ispred štafeta Mladosti i riječke Nevere.

Uz Mateu, plivale su i Stela Španiček, Nika Čulina te Mia Hren.

ZPK je sa samo jednom 'pravom' seniorkom, Nikom Čulinom, osvojio treće mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 29 hrvatskih klubova.

"Članice i članovi Zagrebačkog plivačkog kluba su polučili sjajne rezultate i uz 34 osobna rekorda i 28 pojedinačnih seniorskih A i B finala osvojili su 39 medalja, od toga 15 zlatnih, osam srebrnih i 16 brončanih. Posebno veseli maksimalni angažman i trud svakog pojedinca te veliki timski duh koji je, svakako, pridonio ostvarenju ovih rezultata," pohvalili su se iz njenog kluba. 

Iveković još uvijek nije u najboljoj formi nakon što je početkom prošlog mjeseca preboljela 'koronu', ali ima 'čeličnu' volju, ogroman talent i neumorna je radnica, izuzetno posvećena treninzima.

Možemo od nje očekivati samo još bolje rezultate i nove medalje, nadamo se uskoro i one s velikih europskih i svjetskih natjecanja, jer Matea ima tek 16 godina.

Krajem kolovoza i početkom rujna očekuje je nastup na juniorskom Svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin južnoamerički Peru.