°C 15

Novi podvig za Mateu Iveković

06.07.2022.

Damir Žbulj

Mlada Velikogoričanka Matea Iveković još je jednom oduševila svojim sjajnim sportskim rezultatima! Članica Zagrebačkog plivačkog kluba nastupa na u Rumunjskoj juniorskom Europskom prvenstvu i u štafeti 4 x 100 metara slobodno je srušila hrvatski juniorski rekord!

Štafeta u sastavu Jana Pavalić, Lucijana Lukšić, Matea Iveković i Mia Hren je s 3:49.81 izborila finale te je s novim nacionalnim rekordom 3:49.56 osvojila na kraju izvrsno šesto mjesto! Slavile su Talijanke s vremenom 3:42,98, ispred štafeta Francuske i Njemačke. Velika Britanija je bila četvrta, domaćin Rumunjska peta, a iza mladih Hrvatica su u finalu završile reprezentacije Litve i Mađarske.

Stari juniorski rekord na 4 x 100 slobodno iz 2011. bio je 3:51.13. 

Matea ima tek 16 godina, dok su Pavalić, Lukšić i Hren još uvijek 15-godišnjakinje. 

Pred Mateom su sada pojedinačni nastupi i možemo se nadati novim dobrim vijestima.

Matea je nedavno preboljela koronu i tek je dan prije samog natjecanja izašla iz izolacije. Još uvijek nije na optimalnoj razini forme, ima problema s disanjem, ali i u takvom je stanju uspjela solidno odraditi svoju dionicu.

Hrvatska štafeta je ovim rezultatom izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, kojem je krajem kolovoza i početkom rujna domaćin južnoamerički Peru.

Tamo će Matea sigurno biti u još boljem izdanju!