°C 4

S Islanda natrag u Goricu: Baković opet kod Sesara, ostaju Mazalin, Majcunić, Kapusta, Mašić...

08.07.2020.

Damir Žbulj

Kad je odlazio iz kluba sve je iznenadila odluka da karijeru nastavi - na košarkaški 'egzotičnom' Islandu. No, Marko Baković imao je svoj put i nakon još jedne avanture spreman je za povratak u Veliku Goricu.

Jedan od najboljih košarkaša koji je nosio dres turopoljskog košarkaškog prvoligaša ponovno će biti dio ekipe pod vodstvom Josipa Sesara. Bio je glavna karika u povratku Goričana u elitni rang hrvatske košarke, a lani je bio jedan od ključnih igrača u povijesnim uspjesima Gorice, od plasmana u doigravanje prvenstva pa do ulaska u polufinale Kupa Kreše Ćosića.

Velika prednost mu je i poznavanje Sesarove trenerske filozofije i nema sumnje kako 205 centimetara visoki krilni centar neće imati problema s prilagodbom na nove suigrače, kao što je razigravač Mate Kalajžić, još jedan adut Gorice za nastup u regionalnoj ABA 2 ligi.

Uprava KK Gorice na čelu s predsjednikom Radovićem dogovorila je nastavak suradnje s Lovrom Mazalinom i Bornom Kapustom te Majcunićem i Mašićem, a u pregovorima je i s nekolicinom igrača.

Utakmica više neće tako zdušno pratiti Aco Petrović, jer u novoj sezoni njegov sin Marko više neće nositi dres Gorice, a klub su napustili Petar Babić, crnogorski centar Milija Miković te kapetan Ivan Papac, koji je odlučio zaključiti karijeru. Jasno je kako će biti potrebno angažirati još neko pojačanje ispod obruča...

Nakon sklapanja suradnje Velgora i Gorice vidljiv je i napredak u omladinskom pogonu, na okupu je više od 150 polaznika, za koje brinu Hani Istanbuli, Nikola Piacun, Dado Sadžak, Danijel Jukić, Josip Ivanković i Ida Jenkač.