°C 7

Bikovi u završnih devet minuta furioznim preokretom 'pregazili' Mladost: Hvala navijačima na glasnoj podršci

25.02.2024.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice stigli su do nove pobjede u Prvoj muškoj ligi, sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini protiv zagrebačke Mladosti, razvojne ekipe Cedevite Junior.

Bikovi su na kraju slavili s uvjerljivih 84:69, ali su još na startu posljednje dionice bili u zaostatku devet poena.

Ekipa pod vodstvom Mirona Češkića jednostavno je briljirala u tih zadnjih devet minuta te je velikim preokretom stigla do zasluženog trijumfa.

U 20. kolu 1. muške lige Gorica je danas ugostila ekipu zagrebačke Mladosti i trijumfirala rezultatom 84:69. Pobjeda izgleda uvjerljivije nego što se zbivalo na terenu jer Mladost je u 31. minuti vodila s 9 poena prednosti. Međutim, Bikovi su zadnjih 9 minuta odigrali furiozno i potpuno preokrenuli rezultat.

"Čestitam mojim dečkima na pobjedi. Igrali smo loše tri četvrtine, ali unatoč tome pokazali smo karakter i u zadnjoj četvrtini od -9 došli do +15. U zadnjoj dionici odigrali smo dobru obranu te sa samopouzdanjem uzeli otvorene šuteve i pogodili ih. Posebno bih istaknuo Ivana Oštrića koji raste iz utakmice u utakmicu. Čestitam ekipi Mladosti na odličnoj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva, a našim navijačima zahvalio bih se na glasnoj podršci," istaknuo je strateg Gorice nakon nove pobjede.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 23 poena, 7 asista i 5 skokova. Martin Klepo nadodao je 13 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a Kristijan Šutalo 13 poena i 9 skokova. Od igrača s klupe najveći doprinos je dao Ivan Oštrić s 14 poena od čega tri važne trice u zadnjoj četvrtini.

Gunjina je s dvije trice započeo povratak Gorice, Oštrić s dvije trice nastavio, a Gunjina polaganjem završio seriju 14:0. Nisu se Bikovi na tome zaustavili, Šutalo je četiri minute prije kraja odveo domaće na dvoznamenkastu prednost, a Lovro Došen je zaključio utakmicu za najveću razliku i konačnih 84:69.

"Bila su ovo teže od očekivanog zarađena dva boda. Smatram da smo se psihički malo opustili kada smo saznali da ekipa Mladosti dolazi bez dva važna igrača. Tek smo u zadnjoj četvrtini uspjeli prelomiti utakmicu na našu stranu. Čestitam treneru i svojim dečkima na velikoj borbi i upornosti. Okrećemo se sada teškom gostovanju u Kaštelama gdje ćemo se morati pokazati u puno boljem svjetlu nego danas ukoliko želimo do novih gostujućih bodova," poručio je Gunjina, jedan od junaka goričkih navijača.

Gorica je i dalje na sjajnoj trećoj poziciji, a u idućem kolu na rasporedu je dvoboj protiv Ribola Kaštela.

 

(Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić)