°C 9

Podrška igračima i treneru Češkiću, 'palac dolje' čelnicima KK Gorica

24.02.2024.

Damir Žbulj

Situacija u redovima KK Gorica nije bajna, ali i u tim okolnostima prvu ekipu pod sjajnim vodstvom mladog stručnjaka Mirona Češkića čekaju novi izazovi.

Sve je šokirala vijest kako su juniori KK Gorica izbačeni iz prvoligaškog natjecanja zbog sramotnog ponašanja izvjesnog Filipa Tante, koji je ove sezone na poziv predsjednika Duška Radovića i 'sportskog direktora' Tončija Mašine stigao u Veliku Goricu 'raditi' s mladim košarkaškim talentima.

Najblaže rečeno, nije se iskazao...

Realno, bacio je ljagu na godine i godine marljivog rada svih njegovih prethodnika. Treneri u mlađim kategorijama trebali bi pojedovati, osim kvalitete i stručnosti, i neke druge vrijednosti. Trebali bi biti i sportski pedagozi, trebali bi odgajati svoje igrače, učiti ih fair-playu, a u ovom slučaju sve je to izostalo. 

U dvorani u Novom Čiču juniori su igrali utakmicu protiv Cedevite Junior, a Tanta se već u šestoj minuti 'zakačio' sa sucima, zaradio dvije tehničke i isključenje, ali je nakon toga, niti krive niti dužne, sa sobom s terena odveo i igrače Gorice. Za takvo neprofesionalno ponašanje Tanta je kažnjen jednogodišnjom suspenzijom, ali ono što je još tragičnije, kažnjeni su i mladi košarkaši, koji su odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza izbačeni iz prvoligaškog natjecanja.

Sve ono dobro što su gradili godinama, samovoljom jednog čovjeka bačeno je 'niz rijeku'...

Sankcije bi u cijeloj priči trebali snositi i predsjednik Radović i sportski direktor Mašina, a to bi trebalo značiti drastične promjene u upravljanju našim goričkim košarkaškim kolektivom, koji ima tradiciju dulju od pet desetljeća i koji će, vjerujemo, iz ove situacije pronaći način da se vrati na pravi put.

Goričke juniore tako ćete moći ove sezone gledati još jedino u dresu Zrinjevca 1937, koji će u Gradskoj sportskoj dvorani odigrati seniorski trećeligaški ogled protiv Duge Rese, s početkom u 13 sati. 

Bikovi će svoj dvoboj Prve muške lige protiv HAAK Mladost igrati ove subote od 16 sati.

U prošlom kolu je na gostovanju kod Hermes Analitice prekinuti pozitivan niz od šest uzastopnih slavlja i ovaj subotnji dvoboj bit će prilika da se ekipa vrati na pobjedničke staze.

"Dečkima sam rekao da dignu glave i da nastavljamo dalje s radom, a plakanja zbog poraza nema. Okrećemo novu stranicu i nadamo se novom nizu pobjeda," istaknuo je trener Češkić, koji je pozvao sve goričke ljubitelje košarke da ih dođu podržati u dvoranu.

Ulaz je besplatan...

Stipe Perica jedan je od onih koji seniorske minute skupljaju i u dresu Zrinjevca i u dresu Gorice. Dobrim igrama i napornim radom pokušava se nametnuti i treneru Češkiću: "Dočekujemo jednu vrlo mladu i potentnu momčad, koja igra brzu i modernu košarku. Mi trebamo od početka igrati pametno i nametnuti naš ritam kojim pobjeđujemo suparnike. Ukoliko ispoštujemo sve dogovoreno vjerujem u naše slavlja i da ćemo se vratiti pobjedama."