°C 24

Razigrani i efikasni Bikovi prebacili 'stotku' i slavili i četvrtu u nizu

28.01.2024.

Damir Žbulj

Još jednu sjajnu partiju pružili su košarkaši Gorice te su stigli do svoje četvrte uzastopne pobjede u Prvoj muškoj ligi. U Gradsku sportsku dvoranu stigle su zadarske Jazine Arbanasi, a Bikovi su u okršaju s izravnim konkurentom za ulazak u doigravanje slavili sa sigurnih 103:94.

Momčad Mirona Češkića je vodila od prve do zadnje minute i nije dozvolila gostima da ugroze gorički pozitivan niz.

Iako su Jazine u trećoj dionici još držale priključak, bila je to nova efikasna izvedba Bikova, koje je na kraju predvodio Kristijan Šutalo s 25 poena i četiri skoka.

Razigran je bio i Martin Klepo, s 19 koševa i sedam asistencija, a dvoznamenkasti učinak imali su i Ivan Oštrić s 14 poena, Gunjina s 13 i Fran Došen s 12 ubačenih koševa.

Doprinos je dao i kapetan Mašić s gotovo double-double učinkom od devet poena i isto toliko skokova.

"Čestitam ekipi i treneru na jako teškom tjednu u kojem smo ostvarili tri bitne pobjede. Kao što smo i najavili Jazine igraju brzu košarku i tu smo danas imali malih problema u prvom poluvremenu u kojem je Šare zabio 19 poena. U drugom poluvremenu smo odigrali kompaktniju obranu i uz bitan doprinos i energiju Frana Došena i Oštrića ostvarili nova dva boda," istaknuo je Šutalo nakon slavlja, četvrtog ove godine u isto toliko nastupa i treće pobjede u samo sedam dana.

Trener Češkić je posebno bio zadovoljan timskom igrom svoje momčad i 24 upisane asistencije: "Još jedna fizički zahtjevna utakmica je iza nas. Dobro smo otvorili utakmicu i od samog početka smo održavali prednost. Imali smo problema s defenzivnom tranzicijom i primili smo puno poena, ali s druge strane napad nam je funkcionirao i zabili smo 103 poena. Veseli činjenica da smo ponovo imali 24 asistencije i svi igrači sudjelovali su u pobjedi. U tjedan dana odigrali smo tri teške utakmice i slavili u sve tri. Malo ćemo se sada odmoriti i zatim nastaviti s pripremama za sljedeće kolo. Čestitam ekipi Jazina na fer i korektnoj borbi i želim im sreću u nastavku prvenstva."

Gorica je nakon 16 odigranih kola na izvrsnoj trećoj poziciji s 11 pobjeda i tek pet poraza, u sezoni koja je bila planirana za stabilizaciju kluba na svim razinama. KK Zagreb na četvrtom mjestu, koje još vodi u doigravanje, ima jedan poraz više. U idućem kolu Češkićeva ekipa gostuje kod Crikvenice.

 

Odličan dan za KK Gorica zaokružili su i juniori, koji su u prvoligaškom okršaju s KK Akademija Mrav stigli do druge ovosezonske pobjede, nakon dramatičnog i izjednačenog dvoboja i produžetka. Briljirao je Andrej Mudrinić, koji je svojim ubačajem i izborio dodano vrijeme, a u konačnici je u 100:91 slavlje ugradio fantastičnih 36 poena. No, fenomenalan je bio i Jakov Ninić s 35 koševa

Izuzetno vrijednu pobjedu je ekipa pod vodstvom Filipa Tante ostvarila bez ozlijeđenih Kotrulje, Stojanova, Lacića, Tomića i Matića. Karlo Dragojević je u slavlje ugradio 13 poena, Marko Baričić je dodao deset, Matej Ružić šest, dok su Lovro Svetlošak i Teo Vukadin zabili tri, a Fran Stipić dva poena.