°C 11

Prva pobjeda u borbi za opstanak stigla na 'marofskom linoleumu'

14.11.2023.

Damir Žbulj

Nakon lošeg ulaska u sezonu i osvajanje tek jednog boda u prvih pet kola, ali i solidne partije i prihvatljivog 0:3 poraza u Kupu protiv Olmissuma, viceprvaka Hrvatske i ekipe koja je nedavno izborila svoje mjesto među 16 najboljih klubova Lige prvaka, Futsal Gorica je stigla do prve pobjede sezone na gostovanju kod Novog Marofa!

Sa samo osam igrača u zapisniku Crveno-crni su uspjeli na marofskom linoleumu iznenaditi domaćina te su tako vratili optimizam u svoje redove, ali i odlučno krenuli u borbu za opstanak u jedinstvenoj Prvoj HMNL, odnosno drugom rangu hrvatskog klupskog futsala.

Goričani su vrebali svoje prilike iz protunapada, a pogodak za početnu prednost dočekali su već u petoj minuti, kad je Antonijo Papac, uz malu pomoć protivničkog bloka, uspio svladati Gracina. Međutim, Novi Marof je brzinski stigao do izjednačenja i krenula je nova igra 'mačke i miša', koja je rezultirala novi pogotkom Futsal Gorice.

Veliku pogrešku domaćeg vratara iskoristio je Vinko Vardić.

Ponovno je sjajnu partiju pružio iskusni vratar Pavao Ježić, koji je imao velike zasluge i u osvajanju prvog ovosezonskog boda protiv Splita, a i za slavlje u Novom Marofu.

Niti sjajni Ježić nije uspio zaustaviti udarac Kovačića u 14. minuti i s tih 2:2 se odlazi i na predah.

U nastavku slična priča, domaći igrači imaju inicijativu, a Vinko Vardić u 32. minuti svojim drugim pogotkom na dvoboju vraća prednost gostima iz Velike Gorice. Novi Marof je u završni sve karte bacio u napad, zaigrao bez vratara, a to je u posljednjoj minuti iskoristio Igor Mostarlić, koji je loptu poslao u praznu mrežu, za konačnih 2:4 na semaforu.

Uz Ježića, Papca, Vardića i Mostarlića, u sastavu Futsal Gorice još su bili Dario Šestić te Mario Erceg, David Žugaj i rezervni vratar Jakov Matković.

Iako su gorički Taurusi i dalje na samom dnu, puno je bolji pogled na ljestvicu, jer su stigli do četiri boda, dva manje od konkurenata, splitskog Universitasa, Novog Marofa i murterskih Jezera te tri manje od Broda 035, Splita i Šibenika 1983.

Već sada je jasno kako će se za vrh boriti vinkovačka Aurelija i HMNK Rijeka.

Ove vrijedne bodove na gostovanju u Novom Marofu sada treba potvrditi na domaćem parketu, u sedmom kolu protiv Šibenika i nakon toga protiv Jezera iz Tisnog.