°C 16

Crveno-crni porazom otvorili novu futsalsku sezonu

30.09.2023.

Damir Žbulj

Krenula je i nova futsalska sezona u našem gradu. Gorica prošle sezone nije ostvarila svoj cilj, nije osvojila naslov prvaka 2. HMNL Zapad i ušla u kvalifikacije za ulazak u Prvu HMNL pa će tako i ove sezone nastupati u drugoligaškom društvu.

Igrat će se jedinstvena liga, koja će se zvati 1. HMNL, a u kojoj će nastupati MNK Šibenik 1983, MNK Aurelija, HMNK Nova Gradiška, HMNK Rijeka, MNK Novi Marof, MNK Jezera, MNK Split, MNK Brod 035 i AMNK Universitas Split, koji je Goričanima bio suparnik u prvom kolu.

Splićani su na kraju protekle sezone ispali iz prvoligaškog društva i mogla se u Gradskoj sportskoj dvorani očekivati atraktivna utakmica.

Nakon izjednačenog prvog dijela ipak su gosti imali minimalnu prednost. Poveli su u devetoj minuti preko Šuljića, ali se Vinko Vardić s dva pogotka pobrinuo za preokret i vodstvo Gorice. Ipak, gosti ekspresno dolaze do izjednačenja, golom Krajinovića, a u finišu prvog dijela preko Tunjića i do novog vodstva, prije starta drugog dijela. [VIDEO

Mreže su mirovale do 34. minute, kad je Krajinović odveo 'Studente' na dva razlike. Antonijo Papac je pet minuta prije kraja smanjio zaostatak, ali u završnici Taurusi nisu uspjeli doći barem do boda pa je na semaforu ostalo 3:4 [VIDEO]. 

Protiv Universitasa su od prve minute krenuli kapetan Pavao Ježić, Antonijo Papac, Josip Lazanin, Vinko Vardić i Dario Šestić, koji je i trener ove momčadi. Za Futsal Goricu će igrati i klupski čelnik Igor Mostarlić te Filip Vojnović, Antonio Dominik Viher, Marko Briški, Borna Kušlan, Dino Pleša i rezervni vratar Jakov Matković.

U prvom kolu je još Šibenik 1983 sa 7:2 na gostovanju dobio Brod 035, Aurelija je s 8:5 slavila kod Splita, Rijeka je s 3:2 na gostujućem terenu dobila Novi Marof, dok je Nova Gradiška s 3:1 uzela bodove na Murteru kod Jezera u Tisnom.

Liga je jaka i poprilično izjednačena i dosta klubova ima ambiciju za ulazak u SuperSport HMNL, a cilj Futsal Gorice je ove sezone, prije svega, zadržati svoj drugoligaški status.

U drugom kolu Crveno-crni će na gostovanje u Rijeku, kod starog znanca i prošlosezonskog rivala iz 2. HMNL Zapad.