°C 6

Povratak otpisanih: Sesar nadmudrio izbornika Mršića, Bikovi senzacionalno srušili Zadar i izborili 'majstoricu' za finale

21.05.2021.

Damir Žbulj

Bježiteeee ljudiii...

Imaju i košarkaši Gorice, poput svojih kolega goričkih nogometaša, svoju pobjedničku pjesmu i zagrmjela je ovaj put svlačionica Bikova možda i najjače do sada!

Nakon poraza u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za naslov prvaka Hrvatske na Višnjiku već su ih mnogi otpisali, bez ozlijeđenih Ljubičića, Bakovića i Batura, sa 'zakrpanim' Mazalinom, ali još jednom je ekipa pod vodstvom sjajnog stratega Josipa Sesara pokazala zajedništvo i borbenost te je apsolutno zasluženo skinula skalp favoriziranom Zadru!

Nakon 40 minuta velike košarkaške bitke na semaforu je ostalo svijetliti 79:76 i ostat će ova pobjeda upisana kao jedna od najslađih u klupskoj povijesti! 

Za razliku od prvog dvoboja, u kojem se Gorica 'probudila' tek u nastavku, novi dvoboj istih suparnika izjednačen je bio od samog početka. Imali su gosti u prvoj dionici u nekoliko navrata par poena prednosti, ali je Sesarova momčad pronašla pravi način kako parirati Zadranima. I tog se recepta držala sve do kraja susreta!

Fanatičnom obranom, sjajnim preuzimanjima, jednostavno nije dopustila protivniku da iskoristi prednost pod obručima. Gorica je dva poena viška zadržala do poluvremena, uspjela je u posljednjih deset minuta s 56:56, ubačajem Lovre Mazalina.

U zadnjoj četvrtini gosti su postali nervozni i brzopleti, što je dodatno inspiriralo Goričane, koji su počeli pogađati i otvorene šuteve, ali i one iz nemogućih situacija. Trpali su i Savić i Kalajžić i Kapusta, a predvodio je briljantni Uljarević. Na samom kraju kapetan Majcunić mirno zabija oba slobodna bacanja, Mavra u posljednjem napadu forsira tricu s devet metara preko ruke, promašuje i Sesarovi košarkaši počeli su slaviti.

Apsolutno zasluženo!

Uljarević se na kraju zaustavio na 22 poena, ozlijeđenog Mazalina su uspjeli zaustaviti na 11 poena, ali je imao i sedam skokova. Kalajžić je također ubacio 11 koševa, uz šest asistencija, a dvoznamenkasti su bili još i Majcunić i iskusni Mašić. 

Kod poraženih bolji od ostalih Onuaku sa 17 poena, Kodi Justice s 15 i domagoj Vuković s 12 koševa. 

Majstorica za plasman u finale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske igra se u nedjelju na zadarskom Višnjiku!