°C 13

Povijesno slavlje Futsal Gorice: Petrinjčica osjetila snagu Taurusa

27.09.2020.

Damir Žbulj

Povijesnu pobjedu upisala je Futsal Gorica u svom prvom službenom nastupu! U dvoboju prvog kola 2. HMNL Zapad Taurusi su na parketu Gradske sportske dvorane nadigrali Petrinjčicu rezultatom 5:1 (2:1) te su tako na terenu najavili kako će u svojoj prvoj sezoni postojanja napasti naslov drugoligaškog prvaka i pokušati odmah izboriti ulazak u hrvatsku futsalsku elitu.

Igor Mostarlić okupio je respektabilnu momčad, kombinaciju mladosti, talenta i iskustva, koja bi pod vodstvom Tina Čirjaka i Ivana Dodleka trebala napredovati iz tjedna u tjedan.

Gosti iz Petrinje čak su i prvi došli do prednosti, u trećoj minuti preko Ivana Matića, no, uskoro je baš Čirjak izjednačio, a kapetan Dino Bartoluci svojim prvim pogotkom na utakmicu donio i preokret.

U nastavku gosti nisu imali previše šansi, a pogotkom Brune Devčića, novim golom Bartolucija te zgoditkom Darija Šestića, crveno-crni dolaze do zasluženog slavlja, vjerujemo prvog od mnogih ove sezone.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije utakmice je odigrana bez gledatelja, ali se nadamo kako će se i to uskoro promijeniti i kako će Futsal Gorica imati glasnu podršku navijača. Velika Gorica i Turopolje poznati su po dobrim haklerima i ljubiteljima malog nogometa i klub će sigurno imati i onaj 'vjetar u leđa' s tribine kakvu i zaslužuje.

 

FUTSAL GORICA: Pavao Ježić (V), Ivan Šulentić, Dino Bartoluci, Dario Šestić, Antonijo Papac - Andrija Budimir (V), Bruno Devčić, Matija Ceraj, Tino Čirjak, Marko Šulentić, Josip Gorup, Leonardo Mostarlić.