°C 9

'Osvetnik' Uljarević: Kad sam dolazio u Goricu rekao sam da 'pucamo' prema najvišim ciljevima

04.10.2020.

Damir Žbulj

Ne kaže se uzaludno 'ko će kome, ako ne svoj svome. Dobro, nije Karlo Uljarević Zadranin nego Osječanin, no, prošlu je sezonu proveo na Višnjiku i dolaskom trenera Veljka Mršića, trenutno i aktualnog hrvatskog izbornika, proglašen je 'tehnološkim viškom'...

Na najbolji mogući način se 'osvetio' bivšem klubu, a iako nije odigrao posebno dobru utakmicu, još dugo će se pamtiti pobjednički koš sa zvukom sirene.

Prije šest mjeseci je u zadarskom dresu u Gradskoj sportskoj dvorani promašio šut za pobjedu gostiju, međutim, ovaj put je na istom parketu bio uspješan za domaćina. Baš dobro da je ovdje...

Odlučujućem košu prethodila je neshvatljiva akcija Zadra nakon minute predaha, koju i da su eventualno realizirali Goričanima bi ostalo nekoliko sekundi za posljednji napad.

"Naravno da sam sretan," iskreno je na početku izjavio Uljarević pa opisao zadnju akciju: "Mašić mi je dodao u kontru, bilo je nekih pet sekundi, otišao sam na stranu, čuvala su me dvojica, prodao sam im fintu i šutirao..."

"Jako je bila teška utakmica za nas, težak protivnik. Znali smo da su oni blagi favoriti na favoriti. Imaju puno iskusnih i dobrih igrača, dobrog trenera. Bio sam tamo pa znam. Znali smo da imamo svoje šanse, dobro smo se pripremili," naglasio je bek Gorice.

Uljarević je tijekom utakmice promašio sva četiri pokušaja za tricu, a koš za veliko slavlje bio mu je tek drugi ubačaj. Na kraju je imao četiri poena i četiri asistencije za 16 minuta provedenih na terenu.

Gorica je nakon tri kola jedina neporažena momčad i sama na vrhu ljestvice HT Premijer lige. Sesarove košarkaše već u idućoj utakmici čeka novi veliki izazov, gostovanje u Draženovom domu kod Cibone.

"Puno napadačkih skokova smo im dopustili, puno smo promašili slobodnih bacanja. Ali, zabio sam taj zadnji šut, malo je bilo i sreće. Idemo korak po korak, svaku utakmicu. Ovo je neka nova Gorica i kad sam dolazio ovdje rekao sam da 'pucamo' prema najvišim ciljevima. Vidjet ćemo dokle ćemo dogurati," zaključio je junak pobjede nad Zadrom!

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)