°C 15

Odlična partija i važni bodovi Bikova u borbi za opstanak

25.02.2023.

Damir Žbulj

Baš dok su nogometaši Gorice na Gradskom stadionu slavili svoju pobjedu, drugu ove sezone, gorički košarkaši krenuli su u okršaj s Furnirom, a na kraju dana stigli su i do svog tek četvrtog ovosezonskog slavlja u HT Premijer ligi.

Domaćin je na parketu Draženovog doma zaigrao bez svog najboljeg igrača Taveiona Hollingswortha, što je svakako olakšalo posao momčadi Braslava Turića, međutim, Bikovi su ove subote bili sjajni i apsolutno zasluženo su stigli do vrijednih bodova u borbi za opstanak.

Već na poluvremenu je bilo 16 poena viška za Goricu, a posebno se istaknuo Milan Lužaić, koji je već nakon dvije četvrtine imao 17 koševa.

U trećoj dionici prednost je narasla i na velikih 'plus 25' pa je već tada utakmica bila odlučena. U posljednjih deset minuta Furnir je samo popravio dojam, za konačnih 61:77 na semaforu.

Lužaić je predvodio s 22 poena, dok je Dino Cinac imao 13 koševa i devet skokova.



Kod poraženih bolji od ostalih Matej Bošnjak s 20 koševa i šest skokova.

"Nama je utakmica puno više značila, a to smo i pokazali odmah u startu. Pogotovo smo prvo poluvrijeme obrambeno odigrali odlično i primili samo 26 poena. Postavili smo se upravo onako kako sam i priželjkivao, napravili smo sve da se Bošnjak ne razigra i to je urodilo plodom. Na kraju smo pobijedili u vrlo bitnoj utakmici za nas kojom smo se s četiri pobjede primakli ostalim ekipama koje ih imaju pet," istaknuo je nakon slavlja trener Turić.

U idućem kolu Gorica će na svom terenu dočekati Dinamo pa onda kreće Liga za ostanak: "Nadam se kako ćemo ponovno biti pravi i da ćemo od sada krenuti jednim ozbiljnim putem. Pobjeda protiv Dinama puno bi nam značila, priključili bi se u potpunosti konkurentima i tada poprilično podignuli samopouzdanje. Psihološki bi nam to puno značilo! Zaista se nadam kako ćemo protiv Dinama opet odigrati dobru utakmicu!"

Pet pobjeda, uz jednu odigranu utakmicu manje, imaju DepoLink Škrljevo, Bosco i Zabok, dok je Alkar ove sezone šest puta slavio.

"Svi smo znali i prije koliko nam ova utakmica rezultatski znači. I rezultatski i za samopouzdanje ekipe. Dižemo razinu igre u posljednje vrijeme, ali imali smo nesreću da smo prije ovog susreta igrali protiv tri najbolje ekipe u ligi. Dobar pristup i dobra energija, što smo dogovarali u pripremi da nam je potrebno, uz određenu koncentraciju u napadu, upravo smo to i imali," komentirao je junak ove pobjede, Milan Lužaić, koji je tek krajem siječnja stigao u Goricu te se pokazao možda i kao ključno pojačanje. 

Uz povratak nade kod nogometaša Gorice i košarkaši su na dobrom putu očuvanja prvoligaškog statusa. Nadamo se kako će ova sezone na kraju i za jedne i za druge zaista imati sretan završetak!