°C 13

Odgoda i svih košarkaških utakmica zbog koronavirusa

12.03.2020.

Damir Žbulj

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza donio je odluku o odgađanju svih košarkaških natjecanja na teritoriju Republike Hrvatske do 1. travnja 2020.

Odluka je donesena sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za šport sastavljenoj nakon današnjeg sastanka s krovnim sportskim udruženjima i predstavnicima najvećih sportskih saveza te prema odluci međunarodne košarkaške federacije FIBA-e do daljnjega suspendira sva natjecanja koja se igraju pod njenom ingerencijom.

"U ovom trenutku moramo postaviti zdravlje igrača, trenera, službenih osoba i navijača iznad sportskog htijenja. Hrvatski košarkaški savez će i dalje svakodnevno pratiti situaciju i upute Stožera za civilnu zaštitu te o nastavku natjecanja obavijestiti sve klubove i službene osobe. Prema uputama Središnjeg državnog ureda za šport, treninzi se, gdje je moguće, mogu nastaviti uz preporuku pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu," navodi se u priopćenju HKS-a. 

Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze. 

 

Preporučuje se odgoditi sva međunarodna i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području športa za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Uvažavajući zaključke sastanka i aktualnu situaciju Središnji državni ured za šport donosi sljedeće preporuke: ·

-Preporučuje se otkazati sva međunarodna natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni športski savezi i krovna športska udruženja

-Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta

-Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje športaša. (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/)

-Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze
Središnji državni ured za šport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tome donositi daljnje preporuke.