°C 21

Noa Tončinić osobnim dvoranskim rekordom do titule prvaka Hrvatske, novo zlato osvojila i Nina Vuković

15.01.2024.

Damir Žbulj

Nova atletska sezona u Hrvatskoj krenula je u dvorani na Zagrebačkom velesajmu, a održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke u organizaciji AK Agram.

Sjajan je bio Noa Tončinić iz AK Velika Gorica, koji je s vremenom 3:55,24 osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske na 1500 metara u konkurenciji mlađih seniora. Bio mu je to i osobni dvoranski rekord na ovoj dionici! Srebrni je, također sa svojim najboljim vremenom, bio Niko Kožul iz AK Agram (3:58,18), dok je broncu osvojio Sven Franjković iz AK Karlovac.

Noa je ovim uspjehom osigurao svoje mjesto u hrvatskoj seniorskoj atletskoj reprezentaciji na tromeču Srbije, Hrvatske i Slovenije u Beogradu krajem siječnja!

Velikogoričanka Nina Vuković, članica AK Zagreb, uvjerljivo je osvojila titulu prvakinje Hrvatske na 800 metara. Istrčala je 2:06,80, a i to je bilo prebrzo za konkurenciju, jer je Olja Galić iz zagrebačkog AK Dinamo-Zrinjevac s 2:13,99 stigla do srebra.

Međutim, treba istaknuti i našu Velikogoričanku Tenu Martinec, također članicu AK Zagreb, koja je svojim osobnim dvoranskim rekordom 2:15,66 dotrčala do brončane medalje u konkurenciji mlađih seniorki!

Tena je na 400 metara osvojila peto mjesto (58,17), a medalja joj je izmakla za par desetinki sekunde.

Nina Vuković, Ema Vuković, Lucija Sever i Lucija Jozić, predstavljajući AK Zagreb, bile su brončane u štafeti 4x400 metara.