°C 17

CRO Athletics Gala: Vuković, Šimek Bilić i Dino Bošnjak među laureatima na velikoj svečanosti Hrvatskog atletskog saveza

18.02.2024.

Damir Žbulj

U Zagrebu smo svjedočili sjajnoj večeri hrvatske atletike, na kojoj su proglašeni najbolji atletičari, atletičarke, treneri, klubovi i atletski djelatnici u protekle tri godine, a sve pod nazivom CRO Athletics Gala 2024!

Naravno, svečanost nije moglo proći i bez naših goričkih atletskih zvijezda.

Nina Vuković, koja je protekle godine pristupila AK Zagreb, proglašena je najboljom mlađom seniorkom Hrvatske u 2022. i 2023. godini.

Nina je u protekle dvije godine osvojila peto mjesto na 800 metara na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke, postala prvakinja Mediterana na 800 metara, osvajala srebrne i zlatne medalje na prvenstvima Balkana, oborila državne rekorde na 600 m vani i u dvorani te postigla još mnoge zapažene rezultate.

"Na gala večeri prisustvovali su i treneri Igor Čordaš i Dubravko Brdovčak, kojima idu ogromni dijelovi zasluga za ove rezultate," pohvalili su se iz njenog zagrebačkog kluba.

Mirjana Šimek Bilić je dobila priznanje za fantastične ultramaratonske rezultate i uspjehe ženske ekipe na Svjetskom prvenstvu na 50 kilometara i osvojenu brončanu medalju za Hrvatsku u ekipnom dijelu natjecanja.

Hrvatski atletski savez nije zaboravio na Dina Bošnjaka, kojem je dodijelio nagradu za fair-play zbog poteza ekipnom atletskom prvenstvu u Poljskoj u sklopu prošlogodišnjih Europskih igara. Dino je na stazi, bez razmišljanja, priskočio upomoć svom kolabiranom slovenskom kolegi i prijatelju te mu je pomogao da dođe do cilja.

 

Nagradu Hrvatskog atletskog saveza primo je njegov otac i trener Damir Bošnjak.


(Foto: Renato Branđolica)